Concurs intre grădiniţe

Concurs intre grădiniţe
ORADEA - Nu mai puţin de 14 grădiniţe din Oradea au participat joi la un concurs cu tema „Tablou de iarnă”, organizat de administraţia Orăşelului Copiilor. Fiecare grădiniţă a fost reprezentată de câte un grup de cinci copii de la grupa mare sau pregătitoare, care au trebuit să confecţioneze câte un tablou, cu ajutorul tehnicii şerveţelului, să îl înrămeze şi să îl lăcuiască.

Micuţii au primit din partea organizatorilor toate materialele necesare: şerveţele cu modele de iarnă, carton, lipici de două feluri, rame din gips, culori tempera, pensule şi lac. „Premiul I a constat în cinci jocuri magnetice, Comoara lui Piticot, premiul II, în cuburi colorate, iar ocupanţii locului III au primit cărţi, carioci şi creioane. Fiecare participant a primit un pachet cu dulciuri, fructe şi o invitaţie la circ. Grădiniţele primesc diplome de participare”, spune Mihaela Alexandru, responsabila cu programele pentru copii.

 

Tehnica şerveţelului

În activitatea de joi, copiii au învăţat să lucreze după tehnica şerveţelului. „Se ia un şerveţel cu motiv de iarnă, se desface în două şi se lipeşte pe un carton, apoi se pune într-o ramă de gips, care poate fi pictată. Scopul concursului este să scoată la iveală creativitatea copiilor. Vor lucra în echipe de câte cinci şi fiecare va face două tablouri, din care unul va rămâne în Orăşel şi va fi expus, iar celălalt va putea fi luat acasă”, adaugă Mihaela Alexandru.

Dacă pentru unii, tehnica şerveţelului a fost o noutate, alţii s-au mai întâlnit cu ea. „Noi, educatoarele, am mai lucrat cu tehnica aceasta. Am aflat de ea dintr-o revistă din Ungaria. Pentru copii însă, e ceva nou. Sunt sigură că le va place. Nu e deloc dificilă, e foarte practică şi obiectele pot fi dăruite apoi”, crede Elena Indrie, educatoare la Grădiniţa nr. 28.

Organizarea concursului a costat în jur de 15 milioane de lei vechi. Pachetele cu dulciuri şi fructe au valorat fiecare câte 15 RON, materialele au fost achiziţionate de Orăşelul Copiilor, iar invitaţiile la circ au fost obţinute gratuit.

 

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !