Concurs la Ambulanţă. Se face apel la transparenţă

De Otilia Șandor
4Comentarii
Inflaţie de candidaţi la concursul de manager
Inflaţie de candidaţi la concursul de manager - © FOTO: arhivă
După ani de zile de interimat, se organizează concurs la Ambulanţă.

Primul concurs pentru funcţia de manager la serviciile judeţene de ambulanţă din ţară se organizează în zilele acestea, după ani de zile de interimate.

Până marți, 16 ianuarie, ar trebui să-şi depună candidaturile pretendenţii la funcţiile de manageri şi să se facă selecţia de dosare, până miercuri, 17 ianuarie, la ora 14:00, ar trebui să se depună contestaţiile, urmând ca luni, 22 ianuarie să se susţină proba scrisă, iar în 30 – 31 ianuarie – interviul.

Nu au voie cei certaţi cu legea

Din informaţiile Bihon.ro şi JB, reiese că în mai multe judeţe, inclusiv în Bihor, acest concurs ar fi mai sensibil. La Bihor, sunt, se pare, cinci candidaţi, dintre care cel puţin doi au probleme penale, în sensul că au fost urmăriţi penal pentru infracţiuni pe vremea când au mai ajuns la şefia SAJ Bihor, în diverse funcţii.

Cu toate că orice persoană eligibilă pentru postul de manager la o ambulanţă din ţară are voie să candideze, potrivit regulamentului de concurs, postat şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, candidaţii ar trebui să depună o declaraţie în acest sens, în care să specifice dacă au sau nu astfel de nereguli, declaraţie de care ar trebui să ţină cont membrii comisiei de la Bucureşti.

În plus, din informaţiile noastre, la concurs şi-a anunţat participarea nu doar Federaţia Ambulanţa, condusă de orădeanul Gheorghe Chiş (despre care presa locală şi naţională a relatat pe larg că a avut probleme la serviciu şi cu legea) ci şi Federaţia Naţională Sindicală „Ambu-San”, condusă de gorjeanul Cristian Aldescu.

Contactat telefonic, acesta a declarat luni pentru Jb şi Bihon.ro că a depus cerere de participare la Ministerul Sănătăţii, încă din 8 ianuarie, şi că luni, 15 ianuarie, la orele prânzului, a primit acceptul de la Ministerul Sănătăţii.

Şi Bogdan Hosu, de la Cartel Alfa, s-a arătat interesat de transparenţa acestui concurs şi ar fi depus la Ministerul Sănătăţii, o cerere prin care susţine prezenţa sindicaliştilor de la Ambu – San la concursul pentru managementul ambulanţelor din ţară.

Tot din informaţiile JB şi Bihon.ro, există la această oră, pe rolul Parchetului Bihor şi la DNA, două dosare pentru trei dintre candidaţii la şefia Ambulanţei Bihor.

Se aşteaptă corectitudine

În virtutea dreptului la informaţie şi transparenţă, Bihon.ro şi Jb au încercat să afle răspuns direct la Departamentul de Resurse Umane din cadrul Ministerului Sănătăţii, dar persoane competente nu au fost de găsit, pe motiv că ar fi ocupate cu selecţia de dosare pentru concurs.

În urmă cu circa o săptămână, ministrul Sănătăţii, dr. Florin Bodog, ne declara că îşi doreşte ca acest concurs să fie „transparent”. Ministrul bihorean ne-a spus atunci că nu are nicio implicare în organizarea concursului şi nu face parte din comisia de la Bucureşti, dar speră că totul se va derula corect.

Rămâne de văzut modul în care se vor derula selecţiile de dosare şi celelalte etape (contestaţii şi probe de concurs) pentru a nu se creea din nou ideea că acesta ar fi măsluit în favoarea candidaţilor penali.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor