Concurs local de proiecte

De Crina Dobocan
Concurs local de proiecte
Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor (DJST), lansează o nouă ediţie a concursului local de proiecte: „Stimularea implicării tinerilor la viaţa comunităţii”. Concursul se va desfăşura în perioada 18 mai – 15 iulie.

Aplicanţii eligibili pentru Concursul local de proiecte de tineret 2016 sunt organizațiile neguvernamentale nonprofit. Obiectivele concursului sunt: îmbunătăţirea ofertei de educaţie non-formală/stimularea interesului tinerilor și studenților de a participa la activități de educaţie non-formală; direcţionarea educaţiei non-formale spre reintegrarea socială a tinerilor excluși social, asigurarea menţinerii sau restabilirii accesului la educaţia formală în paralel cu o reală promovare a învăţării non-formale și informale și a recunoașterii competenţelor dobândite.

Un alt obiectiv este creşterea gradului de participare a tinerilor și studenților la viaţa comunităţii, sub toate aspectele ei, sociale, educaţionale, culturale, economice, de sănătate. Creşterea gradului de participare a tinerilor și studenților la vot, respectiv creşterea gradului de sensibilizare a opiniei publice cu privire la importanţa implicării în activităţi de voluntariat şi dezvoltarea de programe de voluntariat pentru tineri și studenți sunt alte câteva dintre ţintele concursului.

Priorități

„Vor avea prioritate toate proiectele care au ca beneficiari tineri cu oportunități reduse (tineri cu dizabilități, tineri care părăsesc sistemul de protecție a copilului, tineri care aparțin etniei rrome, tineri care aparțin minorităților sexuale, tineri inactivi, care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare (NEETs), tineri imigranți etc.)”, informează Daniela Băltăţescu, consilier DJST.

Bugetul alocat acestui concurs este de 35.700 de lei, cu o limită maximă pe proiect de 10.000 lei.
„Această limită poate fi extinsă cu 2.000 lei alocați pentru activități de formare pentru membrii organizației și voluntarii ei, având ca obiectiv dezvoltarea organizațională (ajungându-se la proiecte cu buget maxim de 12.000 lei)”, a mai precizat Băltăţescu.

Detalii suplimentare referitoare la concurs și metodologie, se pot obţine de pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului și de pe cel al direcției http://www.djstbihor.ro.

Calendar:

Depunerea proiectelor: 18 mai – 16 iunie 2016, între orele 8.00-16.00 (cu excepţia zilelor nelucrătoare), la secretariatul DJST Bihor sau prin poştă (Mihai Eminescu, nr.11, cod poștal 410019, Oradea;
Etapa de selecție, eliminatorie, fără punctaj (de analiză administrativă): 17 – 21 iunie 2016
Afişarea rezultatelor eliminatorii, fără punctaj (de analiză administrativă): 22 iunie 2016

Depunerea clarificărilor și completărilor: 23 iunie – 29 iunie 2016
Verificarea clarificărilor și completărilor depuse: 30 iunie – 01 iulie 2016
Afişarea rezultatelor etapei de selecție, eliminatorie, fără punctaj (etapa administrativă): 01 iulie 2016;

Etapa de selecție pe bază de punctaj (evaluarea pe bază de punctaj): 01 iulie – 05 iulie 2016;
Afişarea rezultatelor: 06 iulie 2016
Depunerea contestaţiilor: 07 – 08 iulie 2016
Analiza contestaţiilor: 11 – 14 iulie 2016;
Afişarea rezultatelor finale: 15 iulie 2016;
Perioada de derulare a proiectelor de tineret/studențești: 27 iulie – 13 noiembrie 2016.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !