Concurs memorial Schwartz

Concurs memorial Schwartz
A devenit o tradiţie ca în fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii octombrie, să organizăm Concursul Memorial „SCHWARTZ”, concurs de fizică şi chimie cuprins în calendarul competiţional al Ministerului Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului, susţinut de către Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor.

Pentru a nu ne suprapune cu alte evenimente de interes general, începând cu anul 2009, data concursului a fost fixată în prima sau a doua săptămână a lunii noiembrie. În acest an, ediţia a XX-a a Concursului Memorial „SCHWARTZ” (în continuare Schw2010) va avea loc în data de 13 noiembrie 2010, la Liceul Teoretic „ADY Endre” din Oradea.

Regulament

Conform regulamentului concursului, această manifestare se bucură de participare internaţională. La concurs pot participa elevii claselor a X-a, a XI-a, a XII-a, precum şi studenţi ai anilor I, II şi III, foşti elevi ai dumneavoastră.

Şi în acest an intenţionăm să organizăm o Expoziţie de material didactic de concepţie proprie, urmată de o Conferinţă pe teme de fizică experimentală, o ocazie de întâlnire a profesorilor experimentatori, având motoul: „Fizica predată fără experimente devine o simplă culegere de formule neinteligibile”.

Experienţa organizatorică din anii precedenţi ne-a determinat să evităm prezentarea lucrărilor sub formă de competiţie. Intenţionăm ca, în cadrul acestei ediţii, prezentarea lucrărilor dumneavoastră să aibă loc în cadrul unei sesiuni de comunicări. La sfârşitul acesteia, cele mai interesante lucrări vor fi apreciate prin modeste cadouri oferite din partea fundaţiei. În acest sens invităm colegii experimentatori la un real schimb de experienţă pe coordonatele realizării de materiale didactice de concepţie proprie, oricare ar fi gradul de complexitate al dispozitivelor ce le veţi prezenta.

Dacă cele de mai sus v-au stârnit interesul, aşteptăm să ne comunicaţi, până în data de 29 octombrie 2010 intenţia de a participa la întâlnirea profesorilor experimentatori, prin poşta electronică pe adresa din antet şi să descrieţi în 10-20 de rânduri aparatele ce vor fi expuse sau pre-zentate la conferinţa pe teme de fizică experimentală (eventual fotografii reprezentative).

Partea a doua a Memorialului , concursul propriu-zis al elevilor şi studenţilor, va fi publicat pe site-ul nostru până la 5 noiembrie 2010. Am încercat să descongestionăm programul încărcat din anii anteriori.

V.B.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !