Concurs naţional de cros la Felix

Korodi Iosif, Sorin Buhaş şi Zsolt Gyöngyösi
Korodi Iosif, Sorin Buhaş şi Zsolt Gyöngyösi
Pista de atletism din Băile Felix găzduieşte joi un concurs de selecţie pentru Balcaniadă.

Competiţia are loc cu începere de la ora 10:30, la vechea pistă din pădurea de la Băile Felix, sub supravegherea antrenorului federal al FR Atletism, Zsolt Gyöngyösi.

Concursul va reuni la start atleţi fondişti şi semifondişti de la cluburi din întreaga ţară, la categoriile de vârstă seniori, tineret şi juniori. Competiţia va constitui totodată un criteriu de selecţie pentru constituirea loturilor naţionale care ne vor reprezenta la Balcaniadă. „La Băile Felix există condiţii optime de pregătire pentru loturile de fond şi semifond. Relieful este variat, sportivii putându-se antrena în pădure, pe şosea sau la câmpie.

Federaţia are în vedere cosmetizarea pistei din pădure şi refacerea unor porţiuni deteriorate. Nu trebuie uitat faptul că pe această pistă s-au pregătit de-a lungul anilor sportive celebre ale atletismului românesc, ca Maricica Puică, Doina Melinte sau Gabriela Szabo”, a afirmat Zsolt Gyöngyösi. Antrenorul federal a declarat că în viitor, conducerea tehnică a federaţiei intenţionează să separe sportivii fondişti şi semifondişti în funcţie de specializări, pentru alergări de cros, de sală sau de şosea.

G.N.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !