Concurs pe teme istorice

Concurs pe teme istorice
ORADEA - Elevii claselor a IX-a de la Colegiul Naţional „Emanuil Godju” au participat ieri la un concurs dedicat Zilei Naţionale a României, intitulat „1 Decembrie 1918 în conştiinţa românilor”.

Din cele şapte clase de a IX-a existente în liceu, profesorii organizatori, Radu Birta şi Traian Ursuţa, au selectat câte doi elevi care să ia parte în competiţie. „Iniţiativa a aparţinut consiliului elevilor. De altfel, acest concurs e o tradiţie la noi în şcoală, încă din anul 2000. Se doreşte a fi un moment de referinţă care să prezinte evenimentele istorice ce au contribuit decisiv la făurirea statului unitar român şi să menţină trează conştiinţa românilor”, explică profesorul Radu Birta.

Evenimentul a fost deschis cu imnul României, după care elevii au avut de răspuns la zece întrebări, formulate de profesori pe baza unei bibliografii. „Întrebările se referă la contextul internaţional şi factorii favorabili Unirii, la contribuţia intelectualilor din Ardeal, Bucovina şi Vechiul Regat în procesul de redeşteptare naţională, la declaraţiile de la Oradea şi de la Alba Iulia, şi alte subiecte de acest gen”, spune Radu Birta. Câştigătorii locurilor I, II şi III au fost răsplătiţi cu diplome şi premii din partea consiliului elevilor şi a direcţiunii.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !