Concurs pentru gradaţiile de merit

1Comentariu
Concurs pentru gradaţiile de merit
Concursul de dosare pentru acordarea gradaţiilor de merit va debuta în 15 martie.

Dascălii bihoreni pot să-şi depună dosarele pentru gradaţiile de merit, în perioada 15 martie – 12 aprilie. Comisia paritară de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor a detaliat în şedinţa de ieri punctajele aferente criteriilor de acordare a gradaţiilor de merit.

Conform metodologiei, pentru acordarea gradaţiei de merit se are în vedere numărul de posturi didactice existente la nivelul Inspectoratului Şcolar, precum şi numărul de gradaţii de merit acordate.

„În situaţia în care personalului didactic, didactic auxiliar şi cel de conducere, inclusiv celui din cluburile sportive şcolare şi din palatele copiilor şi elevilor, i se modifică locul de muncă, la nivelul aceluiaşi judeţ, acesta îşi păstrează gradaţia demerit. La fel se întâmplă şi cu beneficiarii gradaţiei de merit care sunt detaşaţi în alte judeţe”, a declarat Ramona Bacter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor.

Aceasta a precizat că personalul didactic din învăţământ care a beneficiat de gradaţie de merit poate participa la un nou concurs. Nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul personalului didactic pensionat. Acesta nu mai beneficiază de gradaţie demerit, de la eliberarea din învăţământ, în vederea pensionării.

Cine beneficiază?

La concursul pentru acordarea gradaţiei de merit poate participa personalul didactic din învăţământ angajat cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, precum şi suplinitorii calificaţi, cu o vechime efectivă în învăţământul preuniversitar de peste trei ani care au performanţe deosebite în inovarea didactică, în pregătirea preşcolarilor sau a elevilor, în pregătirea elevilor distinşi la concursuri şcolare, faza naţională şi internaţională, în perioada 1 septembrie 2005 – 31 august 2009 şi calificativul „foarte bine” în fiecare an şcolar încheiat din perioada evaluării. De gradaţie de merit poate beneficia şi personalul didactic care desfăşoară activitate de formare continuă a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar la Casa Corpului Didactic.

Activitatea din ultimii patru ani a candidaţilor înscrişi pentru acordarea gradaţiei de merit, susţinută prin acte doveditoare, se evaluează pe baza unei fişe elaborate de Ministerul Educaţiei şi ISJ.

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor