Concurs perfect în Cehia

Concurs perfect în Cehia
Gimnastele de la la CNS – CSS Cetate Deva au câştigat toate medaliile posibile la concursul internaţional “Memorialul Jana Gajdose”, desfăşurat la finalul săptămânii la Brno, în Cehia.

Deva – Claudia Voicu, Diana Trenca şi Mălina Săvoaia, de la CNS – CSS Cetate Deva au onorat blazonul şcolii de gimnastică de la Deva la concursul internaţional “Memorialul Jana Gajdose”, desfăşurat la finalul săptămânii la Brno, în Cehia.

Gimnastele, antrenate de Ramona Micu şi Florin Cotuţiu, au dominat autoritar competiţia la care au participat sportive, de până la 12 ani, din Slovenia, Cehia, Slovacia, Lituania, Ungaria, Austria, Germania şi Croţia, câştigând toate medaliile posibile.


Diferenţă de clasă
În concursul pe echipe, CNS CSS Cetate Deva a ocupat detaşat locul I, devansându-le la diferenţe enorme pe toate celelate 11 formaţii participante. Claudia Voicu, Diana Trenca şi Mălina Săvoaia au acumulat 160, 500 puncte pentru echipa deveană, în vreme ce ocupanta locului secund, naţionala Sloveniei, a avut doar 151,500 puncte, iar echipa croată Marjan Split, ultima clasată, a adunat doar 99,450 puncte.

La individual compus podiumul a fost în totalitate ocupat de gimnastele de la CNS CSS Cetate Deva. Claudia Voicu (54, 15 p) a ocupat locul I, Diana Trenca (53,50 p) a fost pe doi, iar Mălina Săvoaia (52,85) s-a situat pe poziţia a III-a. Claudia Voicu şi Mălina Săvoaia au ocupat primele două locuiri şi în concursul mixt în care au avut parteneri gimnaşti din Slovacia şi Slovenia, desemnaţi prin tragere la sorţi.


Lăudate de Gina Gogean
Fosta campioană olimpică şi mondială Gina Gogean care a fost una dintre arbitrele întrecerii din Cehia consideră că prin participarea la acest concurs gimnastele de la CSS CNS Cetate au acumulat o exeperienţă importantă pentru viitor.

“A fost un concurs foarte util pentru aceste talentate junioare în vederea participării la Campionatul European din 2007. Fetele s-au adaptat foarte bine cu atmosfera de concurs, s-au acomodat excelent cu modul de derulare al competiţiei şi au acumulat o experienţă importantă pentru viitoarele întreceri”, comenta Gina Gogean.

Deplasarea celor trei gimnaste din cadrul Centrului Naţional Olimpic de Pregătire al Juniorelor de la Deva în Cehia a fost posibilă cu sprijinul financiar al Băncii Unicredit Romania.

Ciprian Marinuţ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase