Concurs rutier, Orăşelul Copiilor

ORADEA - Zeci de copii de la Grădiniţele nr. 56, nr. 51, nr. 44, nr. 22 şi nr. 31 au participat joi la un concurs pe teme de educaţie rutieră intitulat „Pietonul isteţ”, în Orăşelul Copiilor.

După ce micii pietoni s-au organizat în grupuri, s-a dat start probelor. Pentru a alunga eventualele emoţii ale copiilor, organizatorii au născocit două probe speciale şi pentru reprezentanţii juriului. Micuţii au răspuns la întrebări şi ghicitori pe teme de educaţie rutieră şi au susţinut chiar şi o probă artistică, recitând poezii şi cântând. Organizatorii le-au pregătit participanţilor şi câteva diapozitive cu fapte reale, pe care copii au trebuit să le clasifice ca fiind corecte sau greşite.

„Participăm la un concurs şi vom avea mai multe probe. Despre regulile de circulaţie am învăţat la grădiniţă. Mi-au aceste lecţii pentru că am învăţat să mă feresc de accidente”, spune Bianca, de la Grădiniţa nr. 44.

 

Educaţie timpurie

Proiectul de educaţie rutieră „Viaţa are prioritate” a început în martie 2006, la Grădiniţa nr. 56. Iniţiativa i-a aparţinut dorectoarei instituţiei, Lidia Petrică. „Mergem în dezvoltarea proiectului. Pe parcurs am vizionat filme şi am avut întâlniri cu poliţiştii de proximitate. O activitate deosebită a fost o întâlnire a copiilor cu un şofer profesionist. Domnul a venit la noi la grădiniţă cu tir-ul şi le-a explicat copiilor cât e de important să respecte regulile de circulaţie, mai ales când transportă marfă. A fost foarte interesant pentru ei”, relatează Lidia Petrică. Iniţiatorii proiectului consideră că e important ca educaţia rutieră să se facă din timp. „Prin educaţie rutieră timpurie, sperăm să reducem numărul accidentelor. La vârsta aceasta, receptivitatea e mare. Vrem să demonstrăm că şi la nivel de grădiniţă se poate face ceva”, mai spune directoarea.

Alături de cei mici au fost, pe lângă reprezentanţii grădiniţelor, şi poliţiştii de proximitate, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Casei Corpului Didactic.

 

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase