Concursul atletic dotat cu Cupa Primăverii

ORADEA – La Stadionul Tineretului se va desfăşura concursul open atletic dotat cu Cupa Primăverii. Concursul se va disputa fără categorii de vârstă, un concurent putând participa la maximum două probe. Competiţia este organizată de Asociaţia Judeţeană de Atletism Bihor.

Întrecerile au loc la probele de 100 m, 200 m, sărituri în lungime, înălţime, triplusalt, arucarea greutăţii, discului, suliţei şi ciocanului, toate la masculin şi feminin, 400 m masculin şi 800 m feminin. Se va întocmi un singur clasament la fiecare probă.

La concurs au fost invitaţi să participe atleţi din judeţele Bihor, Arad, Maramureş şi Satu Mare. „Acest concurs atletic de primăvară este de mare tradiţie la Oradea, datând încă dinainte de Revoluţie.

Pe atunci, la Oradea veneau foarte mulţi concurenţi. Acum, oraşul nostru nu mai dispune, din păcate, de condiţii corespunzătoare de concurs. Nu avem o pistă sintetică şi cine mai este dispus în ziua de azi să concureze pe zgură? Cei mai mulţi atleţi din Ardeal preferă să se ducă la concursurile de la Cluj sau Mediaş, unde există piste sintetice de cea mai bună calitate.

Noi nu avem ce face, trebuie să ne mulţumim cu condiţiile pe care le avem”, a afirmat, plin de amărăciune, inspectorul DSJ Bihor Korodi Iosif, fost atlet de mare performanţă.

Sportivii clasaţi pe podium la fiecare probă vor fi recompensaţi cu diplome, iar câştigătorii vor primi premii în numerar. Cuantumul premiului va fi stabilit în funcţie de valoarea rezultatului înregistrat, aşa cum se obişnuieşte şi la concursurile internaţionale.

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase