Condamnat pentru înşelăciune şi falsuri, primarul de Boianu Mare a fost înlocuit de viceprimar

Sorin Groza
Sorin Groza
Prefectul Claudiu Pop a informat miercuri că înainte cu o zi a emis Ordinul prin care constată încetarea mandatului de primar al comunei Boianu Mare, Groza Sorin Vasile , acesta fiind condamnat penal la închisoare.

Groza este înlocuit de viceprimarul Gavril Şandor. Iată comunicatul prefectului: „Prefectul a emis în data de 9 februarie 2015 Ordinul nr 33 privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al comunei Boianu Mare, domnul Groza Sorin Vasile, ca urmare a condamnării la o pedeapsă privativă de libertate prin Hotarârea instanţei (Sentinţa Penală nr 152/2014 pronunţată de Judecătoria Marghita). Ordinul Prefectului a fost emis în temeiul prevederilor art 69 alin 2 din Legea administraţiei publice locale nr 215/2001 coroborate cu cele ale art 15 alin 2 lit e şi art 16 din legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali, ca urmare a referatului secretarului comunei transmis potrivit art 16 alin 2 din legea 393/2004.
Atribuţiile primarului vor fi exercitate potrivit legii de către viceprimarul comunei Boianu Mare, Gavril Şandor”.

Groza (PNL), ales în 2012 primar al comunei Boianu Mare, a fost condamnat în luna decembrie pentru infracţiunile de înşelăciune în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, la câte 10 luni de închisoare.

Îndeletnicirile primarului

„Instanţa a contopit pedepsele, stabilind în sarcina acestuia pedeapsa cea mai grea, de 10 luni închisoare, pe care o sporeşte la un an, astfel că inculpatul va avea de executat o pedeapsă rezultantă de un an închisoare”, se arată în sentinţă, precizându-se că executarea pedepsei se suspendă sub un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. În această perioadă, fostul primar Groza va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile. Pentru aceleaşi fapte şi cu aceeaşi pedeapsă a fost condamnată şi fosta contabilă a comunei, Elena Negrean.

Fostul primar a fost acuzat de deturnare de fonduri, state de plate umflate cu sporuri şi premii, liste cu asistaţii social şi salariaţii Primăriei umflate artificial pentru ca primarul să ridice de la Trezorerie sume mai mare decât cele cuvenite. De aemenea, fostului primar i se impută atribuirea abuzivă de contracte, semnând în numele membrilor comisiilor de licitaţii şi deconturi fictive.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !