Condamnaţi la trai cu mucegai

7Comentarii
Condamnaţi la trai cu mucegai
Locatarii unui bloc din Oradea trăiesc în mucegai fiindcă, spun ei, administratorul nu le repară acoperişul.

Un posibil focar de afecţiuni pulmonare ar putea izbucni curând într-un bloc de pe str. Posada la blocul RA/A, scara A, et. III şi IV. Locatarii de aici trăiesc în apartamente împânzite de mucegai, format din cauza acoperişului şubred prin care pătrunde apa. Mirosul de mucegai răzbate cum se deschide uşa de la fiecare apartament de pe scara în cauză şi unii locatari, pensionari sau cu diverse probleme de sănătate, spun că s-au pricopsit cu boli respiratorii.

Aer irespirabil

Oamenii reclamă că sănătatea le este periclitată grav din cauza administratorului asociaţiei de proprietari, Margareta Sălăjan, care ar refuza ca din banii colectaţi de la ei pentru fondul de rulment şi de reparaţii să repare acoperişul de deasupra părţii stânga a scării de bloc menţionat la adresa de mai sus. Urmare a acestui fapt, susţin locatarii, locuinţele în cauză au fost grav afectate prin apariţia unui strat gros de mucegai, care nu cedează nici la soluţiile aflate în comerţ. Condiţiile precare se văd cu ochiul liber şi de pe stradă, la etajele superioare existând pete negre ce au apărut în urma scurgerii de apă de pe acoperişul vechi şi şubred. „Ştim doar că în partea de bloc unde locuieşte administratorul s-au efectuat nişte lucrări de reparaţii la acoperiş, dar acestea nu au fost continuate şi în partea de deasupra locuinţelor noastre. Nu cunoaştem modul în care s-au folosit banii noştri pe care îi dăm lunar, din 2006 încoace, pentru fondul de rulment şi de reparaţii”, zic proprietarii.

Nu îi bagă în seamă

Ei susţin că au rugat administratorul de mai multe ori să vină în locuinţele lor pentru a se convinge de veridicitatea sesizărilor lor şi să constate gradul avansat de degradare a locuinţelor şi aerul irespirabil în care sunt forţaţi să locuiască, dar că de fiecare dată au fost refuzaţi. „Am chemat-o de atâtea ori să vină şi să vadă cu ochii ei ce dezastru e în locuinţele noastre şi să repare, din banii noştri, dar femeia zice că nu vine şi nu repară nimic pe partea noastră a scării de bloc”. Oamenii, platnici buni la cheltuielile de regie, spun că sunt dispuşi să plătească şi reparaţiile la acoperiş şi izolaţia, în rate, dacă administratorul va accepta într-un final demararea lucrărilor.

Contactată telefonic de J.b. pentru a-şi expune punctul de vedere, administratorul Sălăjan a evitat o întrevedere la blocul cu pricina, motivând că are alte probleme de rezolvat.

Locatarii vor acum să sesizeze Primăria, Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi Poliţia Oradea, în speranţa că cererea lor, firească de altfel, de a li se repara acoperişul din banii lor strânşi la fondul asociaţiei, să fie soluţionată prin luarea măsurilor adecvate, în funcţie de competenţa fiecărei instituţii.

Otilia Sandor7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor