Condiţia literaturii sub dictatură

De Crina Dobocan
Condiţia literaturii sub dictatură
Omul de litere Ion Simuţ lansează volumul „Literaturile române postbelice”.


Facultatea de Litere din Oradea găzduieşte marţi, 16 ianuarie, de la ora 12:00, lansarea volumului „Literaturile române postbelice”, semnat de prof. Ion Simuţ.

Alături de autor, la lansare vor participa universitarii: Sorin Şipoş, Mihai Maci şi Marius Miheţ.
Volumul a fost nominalizat în selecția revistei România literară „Cartea anului 2017” de un juriu prezidat de Nicolae Manolescu.

„Volumul «Literaturile române postbelice» are la origine ideea celor patru literaturi (oportunistă, evazionistă, subversivă și disidentă), enunțată pentru prima dată într-un articol din «România literară», în 1993, și dezvoltată în volumul Incursiuni în literatura actuală, apărut în 1994.

Toată argumentația și documentarea sunt noi, actualizate la stadiul de acum al interpretărilor critice și al informațiilor de istorie literară despre perioada dictaturii postbelice, despre etapele ei și despre instituțiile ei definitorii (partid unic, Securitate și cenzură).

O carte nouă, axată pe o idee ce a devenit din ce în ce mai cunoscută și mai răspândită în retrospectiva literaturii române din perioada postbelică, prin conceptele propuse și prin viziunea care îmbină argumente estetice și argumente politice”, a arătat Ion Simuţ, autorul cărţii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !