Condiţii de îndeplinit pentru decontare

Utilaje performante FOTO: C.I
Utilaje performante FOTO: C.I
Specificaţiile tehnice ale bunului respectiv se regăsesc în studiul de fezabilitate.


Beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurală (PNDR) care utilizează baza de date cu preţuri de referinţă a AFIR, pentru achiziţionarea în mod direct a maşinilor, utilajelor si echipamentelor, trebuie să ţină cont de câteva aspecte importante pentru decontare, conform informaţiilor AFIR.

Astfel, beneficiarul va prezenta la Agenţie contractul de vânzare – cumpărare, însoţit de certificatul de conformitate al produsului, în care marca şi modelul trebuie să fie identice cu cele înregistrate în Baza de Date cu Preţuri de Referinţă. De asemenea, este necesară prezentarea unei anexe la contractul de vânzare – cumpărare în care este detaliat standardul de echipare al bunului care face obiectul cererii de plată.

Totodată, beneficiarul care doreşte să achiziţioneze un echipament trebuie să se asigure că specificaţiile tehnice ale bunului respectiv se regăsesc în studiul de fezabilitate (atât pentru proiecte care prevad lucrări de construcţii‐montaj, cât şi pentru achiziţii simple) depus de acesta odată cu proiectul de investiţie şi să respecte întocmai aceste cerinţe şi caracteristici tehnice menţionate în aceste documente.

De respectat

Important de menţionat este şi faptul că preţul maxim eligibil al bunului achiziţionat este cel înscris în Baza de date. În cazul în care bunul achizitionat are un preţ mai mare decât cel menţionat în Baza de Date, diferenţa de preţ va reprezenta o cheltuială neeligibilă şi va fi suportată integral de către beneficiar.

Disponibilă pe pagina oficială de internet a AFIR, Baza de Date cu Preţuri de Referinţă simplifică radical procesul de accesare a fondurilor europene acordate prin PNDR, mai informează Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Pe lângă simplificarea propriu-zisă a procedurii de achiziţie şi implicit impact pozitiv major asupra nivelului de accesare a fondurilor europene, acest demers duce şi la diminuarea neregulilor legate de procedura de achiziţii. În cazul în care beneficiarul privat doreşte să achiziţioneze un produs care se regăseşte în Baza de Date cu Preţuri de Referinţă a AFIR, acesta va putea să-l achiziţioneze direct, fără a mai parcurge procedura de selecţie de oferte, mai notează AFIR.

Baza de date a preţurilor de referinţă este structurata în funcţie de următoarele criterii: cod CPV, marca, model, dotări standard şi preţ exprimat în euro, fără TVA. Identitatea furnizorului de date rămâne confidenţială. Formulare tip trebuie completate, având în vedere solicitarea de înscriere în baza de date, completată cu toate datele, semnată, datată şi ştampilată de reprezentantul legal, se transmite în format .pdf., documentul care atestă calitatea de partener/ importator/ distribuitor autorizat al producătorului, se transmite în format .pdf., anexa cu ofertă de preţuri valabile pentru România, respectiv Tabelul cu preţuri de referinţă, se transmite în format editabil (excel sau word), declaraţie pe propria răspundere, privind înscrierea în Baza de Date cu preţuri de referinţă, se transmite în format .pdf. Iar declaraţia producătorului de asumare a preţurilor, se transmite în format pdf.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !