Condiţii de muncă deosebite

Condiţii de muncă deosebite
ORADEA – Angajatorii trebuie să înnoiască avizele de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite conform HG 246/2007. Perioada de valabilitate nu poate depăşi însă data de 31.12.2008.

Reînnoirea avizului de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite se acordă de către inspectoratul teritorial de muncă.

„Angajatorul este obligat să depună, în termen de zece zile, la casele teritoriale de pensii: documentul prin care se dovedeşte reînnoirea avizului de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite de muncă şi lista cuprinzând categoriile profesionale care lucrează în aceste locuri de muncă”, a declarat Szarka Arpad, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor.

Pentru pensie

Dovedirea perioadelor de activitate desfăşurată în locuri de muncă deosebite anterior perioadei de 01.04.2001, în vederea pensionarii, se face pe baza înregistrării acestora în carnetul de muncă, conform Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare sau pe baza unei adeverinţe emise de angajatorul la care a lucrat salariatul respectiv.

Dovedirea stagiilor de cotizare realizate ulterior datei de 01.04.2001 se face pe baza declaraţiilor privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată către bugetul asigurărilor sociale de stat iniţiale sau rectificative, după caz.
„Perioada cuprinsă între 6 martie 2007 şi data reînnoirii avizului de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite constituie stagiu de cotizare în condiţii deosebite de muncă, pentru care angajatorii datorează, după caz, diferenţa dintre cota de contribuţie de asigurări sociale pentru condiţii deosebite de muncă şi cea declarată de către aceştia”, a afirmat directorul CJP Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase