Condiţii de respectat de tinerii fermieri

Condiţii de respectat de tinerii fermieri
Măsura de finanţare a tinerilor fermieri s-a bucurat anul trecut de un interes deosebit din partea agricultorilor. Astfel, la AFIR, s-au depus peste 2.800 de proiecte pe submăsura 6.1, având o valoare totală de peste 120 de milioane de euro.

O primă condiţie care trebuie îndeplinită pentru a primi fonduri nerambursabile, prin PNDR, în cadrul submăsurii 6.1, este ca solicitantul să se încadreze în categoria microintreprinderilor şi intreprinderilor mici.

De asemenea, încă o condiţie stipulată în cadrul ghidului Socilitantului este ca solicitantul să deţină o exploataţie agricolă cu dimensiunea economică cuprinsă între 12.000 si 50.000 SO (valoare producţie standard conform ultimului calcul valabil la momentul depunerii Cererii de Finanţare).

Un alt aspect important vizează educaţia în domeniul agricol al beneficiarului. Este valabilă indeplinirea uneia dintre următoarele condiţii: studii medii/superioare în domeniul agricol/ veterinar/economie agrară, cunoştinte în domeniul agricol dobândite prin participarea la programe de iniţiere /instruire /specializare care nu necesită un document eliberat de formatorii recunoscuţi de către ANC şi presupune un număr de ore sub numărul de ore aferent Nivelului I de calificare profesională etc.

O altă condiţie pentru primirea sprijinului nerambursabil presupune prezentarea unui Plan de Afaceri pentru dezvoltarea activităţilor agricole din cadrul exploataţiei agricole pentru care solicită sprijin prin intermediul acestei submăsuri.

O altă condiţie obligatorie cere ca implementarea Planului de Afaceri să înceapă în termen de cel mult 9 luni de la data deciziei de acordare a sprijinului.

De asemenea, o altă condiţie obligatorie precizează că solicitantul se angajează să devină fermier activ în termen de maximum 18 luni de la data încheierii instalării.

Înaintea solicitării celei de-a doua tranşe de plată, beneficiarul trebuie să facă dovada creşterii performanţelor economice ale exploataţiei, prin comercializarea producţiei proprii în procent de minimum 20% din valoarea primei tranşe de plată.

În cazul în care exploataţia agricolă vizează creşterea animalelor, Planul de Afaceri va prevede în mod obligatoriu amenajări de gestionare a gunoiului de grajd, conform normelor de mediu.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !