Condiţii pentru despăgubire, în cazul întârzierii curselor aeriene

Condiţii pentru despăgubire, în cazul întârzierii curselor aeriene
Companiile aeriene sunt obligate să le asigure pasagerilor un minim de confort, adică să le ofere o masă caldă sau cazare peste noapte, în cazul în care sunt întârzieri foarte mari.

Dacă îmbarcarea este refuzată sau dacă zborul este anulat, oamenii pot alege între a continua călătoria sau a li se rambursa costul biletului.

Potrivit regulamentului comunitar, transpus anul trecut şi în legislaţia românească, pasagerii trebuie să primească compensaţii financiare în cazul în care operatorul aerian nu respectă condiţiile de zbor. În cazul în care compania aeriană refuză îmbarcarea unui pasager la bordul aeronavei, acesta poate cere despăgubiri.

În funcţie de distanţa de zbor şi de durata întârzierii produse în urma redirecţionării cursei, clienţii companiei au dreptul să solicite despăgubiri de la 125 euro până la 600 de euro. Dacă întârzierea este mai mare de 5 ore şi o persoană decide să nu continue zborul, poate cere să i se restituie costul biletului.

În cazul în care cursa a fost anulată, pasagerii au dreptul la compensaţii financiare, cu excepţia situaţiei în care au fost anunţaţi cu privire la anularea cursei cu 14 zile înainte.

Pe site-uri, companiile se laudă cu serviciile oferite: “Atât la sol cât şi în aer, echipajele Wizz Air manifestă faţă de clienţi o atenţie caldă, entuziastă şi plină de profesionalism.” “Blue Air Transport Aerian îţi poate oferi acelaşi transport de calitate ca şi companiile aeriene tradiţionale, dar la preţuri mult mai accesibile ca până acum.”

“Înţelegem cu toţii că uneori lucrurile nu decurg precum ne dorim existând şi situaţii neplăcute. Atunci când aceste situaţii apar, noi ne ocupăm pentru a răspunde prompt în sensul rezolvării acestor cazuri neplăcute”, informează şi compania Tarom.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !