Condiţii şi pentru animale

De Simona Drimbău
Condiţii şi pentru animale
Pe fondul evoluţiei unor fenomene meteorologice severe (temperaturi deosebit de scăzute, căderi masive de zapada), ANSVSA recomandă crescătorilor de animale să asigure un adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii.

Este necesară şi asigurarea unor cantităţi suficiente de apă şi furaje corespunzatoare atât cantitativ cât si calitativ. Se impune şi asigurarea bunei funcţionări a echipamentelor de adapare şi de furajare. O deosebită atenţie se va acorda în mod special instalaţiei de adăpare, având în vedere riscul de îngheţ al acesteia.

La orice modificare a stării de sănătate sau de bunăstare a animalelor precum şi la apariţia unor modificări comportamentale, deţinătorul are obligaţia ca pe lângă măsurile enumerate mai sus, să anunţe urgent medicul veterinar responsabil de supravegherea statusului de sănătate a animalelor din localitatea respectivă sau DSVSA local. De asemenea, în cazul în care, din cauza intemperiilor se produc pagube care afectează bunăstarea animalelor, proprietarii sunt obligaţi să anunţe de urgenţă primăria sau DSVSA local pentru a fi luate măsurile necesare.

Consiliile locale trebuie să se asigure că există posibilităţi de colectare şi neutralizare a deşeurilor animaliere.

De asemenea, conform prevederilor legale, Consiliile locale au obligaţia ca, în adăposturile animalelor, să asigure respectarea normelor de protecţie a acestora, respectiv: cazarea, transportul şi îngrijirea corespunzatoare a acestora.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !