Conducere nouă la Consiliului Județean al Elevilor Bihor

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Vechea și noua conducere a CJE Bihor, braț la braț
Vechea și noua conducere a CJE Bihor, braț la braț - © Foto: CJE Bihor
Printre prioritățile noii conduceri se numără: burse școlare în cât mai multe localități, un consiliu pentru problemele tinerilor, militarea pentru respectarea drepturilor elevilor și implicarea acestora în procesele decizionale la nivel școlar.

Având în vedere faptul că mandatul de 18 luni al președintelui Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Bihor, Titus Maghiar, s-a încheiat, iar Korosi Kristof (vicepreședinte) a părăsit Consiliul, fiind absolvent de liceu, în cadrul Adunării Generale s-au ales un nou președinte și un nou Birou Executiv.

La încehierea mandatului, Titus Maghiar a declarat că „au fost 18 luni de mandat în care am încercat să schimb fața acestei structuri, pentru a deveni un punct de referință pentru tineri. Am început această călătorie din dorința de a face simțită prezența tinerilor în procesul decizional, și tind să cred că am reușit să poziționez CJE Bihor pe un traseu real, integru față de principiile pentru care noi milităm. Am combătut abuzuri ale sistemului, am alergat prin licee pentru a ne asigura că drepturile elevilor sunt, într-adevăr, respectate, am bătut la ușa autorităților publice și am ieșit cu poziții în presă, totul în scopul dezvoltării actului educațional și pentru comunitatea din care facem parte. Însă mai multe despre valoarea acestui mandat se vor vedea în timp, sunt convins. Mai departe, le urez colegilor mei multă baftă în procesul de reprezentare a elevilor”.

La rândul său, fostul vicepreședinte al CJE Bihor, Korosi Kristof, a spus: „Sunt de părere că în mandatul nostru am reușit să aducem și liceele maghiare mai aproape de CJE, le-am făcut să înțeleagă faptul că poate exista o colaborare între noi, care până acum era inexistentă. Sper că această legătură, care este firească, se va păstra în continuare. Mandatul nostru a avut o evoluție constantă și sunt sigur că această evoluție se va păstra; mai sunt multe lucruri de făcut pentru comunitatea de tineret din județ”.

Priorități ale noii conduceri

În urma alegerilor, în funcția de președinte al CJE Bihor a fost ales Răzvan Hercuț, iar din conducerea Consiliului vor face parte Iulian Pavăl (Colegiul Național „Emanuil Gojdu”), Daniel Budo (Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș) și Bogdana Bodog (Colegiul Național „Iosif Vulcan”).

În prima sa declarație ca președinte al CJE Bihor, Răzvan Hercuț a ținut să le mulțumească predecesorilor săi și a vorbit despre planurile de viitor ale elevilor bihoreni. „Vreau să îl felicit pe Titus pentru reușitele mandatului lui, pe colegul meu, Daniel Budo, pentru reușita candidaturii lui și să le mulțumesc colegilor pentru votul de încredere acordat. Principalele priorități în perioada imediat următoare vor fi militarea pentru acordarea burselor școlare în cât mai multe localități din județ și constituirea unui Consiliu Consultativ pentru Probleme de Tineret în municipiul Oradea. Pe termen lung, CJE Bihor va milita pentru respectarea drepturilor elevilor din județul Bihor și pentru implicarea cât mai relevantă a elevilor în procesele decizionale la nivel școlar și nu numai”, a precizat noul președinte al CJE Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !