Conferinta de presa Mircea Sandu

Conferinta de presa Mircea Sandu
Mircea Sandu a sustinut o foarte interesanta conferinta de presa, astazi, la FRF. Totul a durat o ora, iar Sandu a explicat calm, punct cu punct acuzatiile care i s-au adus, anuntand si planurile de viitor.

Sandu crede ca el va castiga alegerile, doreste sa il aduca pe Lupescu director general, vrea ca Romania sa organizeze finala Cupei UEFA 2009, spune ca face totul din pasiune si cere ca toata lumea sa fie tratata in presa egal, totul fiind o lupta electorala. Iata toate declaratiile acestei conferinte de presa, pe care Onlinesport a transmis-o in direct, si din care Sandu a emanat multa incredere, logica si tranparenta.


ora 12:59 – Conferinta s-a incheiat.

ora 12:58 – Sandu: “Am destula demnitate, incat sa nu devin presul nimanui. Raspund cu greu provocarilor, sunt echilibrat, iar echilibrul pe care il am acum sa ma ajute in continuare. Va multumesc.”

ora 12:56 – Sandu: “Eu am avut salariul de 50$ timp de 4 ani. De 3 ani am 1500$. Este o munca, ma intereseaza ca am in plan international o cota. Ceea ce fac, fac din pasiune, la fel ca si cum un ziarist face aceeasi meserie timp de ani de zile. Am 53 de ani. E greu sa conduci FRF. Daca Gica va castiga, va avea nevoie de cel putin doi ani de zile pentru a pune oamenii in activitate.”

ora 12:55 – Sandu: “Credibiliatea este una, iar activitatea este alta. Este bine sa existe prima, pentru a te ajuta sa muncesti mai bine.”

ora 12:55 – Sandu: “Cred ca dupa 21 noiembrie, cel care este ales trebuie respectat si sprijinit. Indiferent cine va fi, Gica Popescu sau Sandu Mircea.”

ora 12:52- Sandu: “Am sanse mari de a castiga aceste alegeri. Am sanse mai mari decat Gica Popescu, pentru ca am avut cateva discutii in care am inteles ca oamenii de fotbal vor sa se faca pasi spre schimbarea mentalitatii, dar nu niste pasi decisivi care sa poata insemna o ruptura foarte puternica.”

ora 12:48- Sandu: “Sandu Mircea nu a dat niciodata un telefon in favoarea lui. Cand Gica Popescu spune ca Sandu conduce un sistem mafiot, sunt vorbele altora pe care el le repeta. Nu sunt vorbele lui.”

ora 12:46- Sandu: “Legat de arbitraj, ca se merge cu sacose si asa mai departe. parchetul trebuie sa se sesizeze. Sa ii ia Parchetul pe astia care se ocupa de asa ceva. Aici e un act de coruptie, iar acest act trebuie depistat de organele statului. Daca arbitrajul la noi se va ajunge ca in Anglia, acolo unde nu exista suspendari pentru greseli, arbitrul are multa libertate chiar daca greseste capital si influenteaza rezultatul unui joc si asa mai departe. Prea mult ne preocupa arbitrajul si prea putin complexitatea jocului de fotbal.”

ora 12:44- Sandu: “Daca pierd, ma ocup de afacerile mele, le mai dezvolt. Daca mi se va face o oferta din lumea fotbalului, ma voi gandi la ea.”

ora 12:42- Sandu: “Nu am vazut programul lui Popescu, dar il stiu. Popescu a facut un program ca un politician, cum ar fi exemplul Revolutiei. Presa a avut o singura imagine, cea a lui Popescu si contra mea, ceea ce mi se pare inadmisibil. Am muncit la FRF 15 ani, nu am omorat pe nimeni. Un astfel de om nu merita categorisiri cum au fost in aceasta perioada.”

ora 12:40- Sandu: “Lupescu va trebui sa angajeze oameni, daca va accepta. Pe langa alte lucruri.”

ora 12:39- Sandu: “Indiferent cine va fi presedintele federatiei, va trebui o restructurare. Treburile pe care le fac acum trei oameni vor trebui facute de unul singur. Cu alte cuvinte, va trebui sa fim mai constiinciosi.”

ora 12:36- Sandu: “In urmatorii sase ani de zile, fotbalul romanesc nu avea infrastructura. Indiferent de lobbyul pe care il facem noi la FRF sau presa”.

ora 12:34 – Sandu: “Protestul jucatorilor din Generatia de Aur trebuie inteles ca un mesaj electoral. Este o lupta electorala, fiecare are taberele si dorintele lui. Eu inteleg ca unii jucatori vor sa vina in condcerea FRF si eu ii inteleg. Dar haideti sa vedem cati dintre ei au activitatea administrativa. In afara de Lupescu sau Popescu, care au cat de cat un program, ceilalti ce idei administrative au? Cum vrei sa desfasori tu o activitate administrativa? Ce idei ai? Trebuie facuta inainte o ucenicie”.

ora 12:32 – Sandu: “Problemele calificarii la turneele finale sunt la marile puteri, care daca nu s-ar califica de doua ori ar fi probleme. La noi nu. Romania se califica sporadic. Romania, Bulgaria si alte tari merg o data sau de doua ori, de doua ori mai stai. Aceasta este situatia”.

ora 12:27 – Sandu: “Nu ma pot pronunta inca daca Lupescu ma va refuza sau nu. Nu am inca raspunsul lui”.

ora 12:27 – Sandu: “Inexact. Nu am vrut sa ii dau cu scaunul in cap lui Ion Craciunescu”.

ora 12:26 – Sandu: “Craciunescu mi-a stricat imeginea, motiv pe care l-am actionat in judecata si ii vor cere daune”.

ora 12:21- Sandu: “Miercuri plecam la Le Mans, pentru meciul cu Coasta de Fildes. Urmatoarea data pentru jocuri este 1 martie, iar apoi in luma mai. Regulamentul nu ne lasa legea sa organizam meciuri internationale, datele sunt fixe. Meciul cu Coasta de Fildes incheie anul echipei nationale. In martie vom participa la un turneu din Cipru unde vor fi cel putin trei meciuri. Vom vedea ce va fi in mai. Acesta ar fi in mare programul echipei nationale.”

ora 12:19 – Sandu: “Am spus ca doresc ca membri ai fostei echipe nationale sa intre in structura FRF. Acum cateva zile am avut insa o discutie cu Ionut Lupescu, acre a spus ca este de acord sa accepte preluarea strategiei de lunga durata, iar in cursul acestei saptamani imi va da un raspuns. Discutia este de a fi director general in cadrul Federatiei, iar activitatea administrativa sa o depuna impreuna cu doi director adjuncti, iar de aici plecand mai departe activitatea departamentelor si serviciilor, pentru ca programele care se vor face sa fie pusa in aplicare. Astept raspuns in cursul acestei saptamani. M-am bucura ca el si alti jucatori sa vina la federatie, sa vina si sa accepte responsabilitati foarte clare si incet incet sa devina lideri in administratia fotbalsitica.”

ora 12:16 – Sandu: “In strategia pe care eu am pregatitoi si am transmis-o membrilor FRF este un manunchi de acte strategice si o viziune pe mai multe capitole pe care se poate stabili totul de la arbitraj, fotbal feminin, fotbalul primei reprezentative etc. Gandurile mele sunt ca FRF sa isi gasasca o viziune clara, motiv pentru care se va modifica Statul. Administratia va pune in aplicare, iar Comitetul Executiv va propune masuri si va controla Administratia. Aceasta modificare este in viziunea UEFA, Administratia va prelua atributii, coordonare, desfasurarea activitatii etc.”

ora 12:12 – Sandu il acuza pe Craciunescu de minciunile publicate in ziare, cat si pe Dan Teban. El acuza un ziar de sport a publicat informatii partiale si incorecte, motiv pentru care Mircea Sandu a dat in judecata ziarul, doi redactori, cat si pe Ion Cracinescu si Dan Teban. Actele au fost depuse in Justitie.

ora 12:10- Votul pentru presedintia FRF va fi SECRET, validat de o comisie de 3-5 persoane. Se va vota pe mandat de vot prin apel nominal la cabine, dupa care buletinul se stampileaza si se introduce intr-una din cele doua urne. Comisia preia cele doua urne, face numaratoarea si prezinta adunarii rezultatul studiului.

ora 12:10- Sandu spune ca doreste o colaboarre cu Sindicatul Fotbalistilor (AFAN). Exista noua puncte, printre care reprezentarea AFAN in FRF, protectia jucatorilor printr-un contract cadru, juactorii sa poate la incheierea activitatii fotbalistice de o pensie minima pentru intretinere.

ora 12:08- Incepe Mircea Sandu. El anunta ca FRF a trimis la UEFA un dosar de candidatura a Romaniei a finalei Cupei UEFA din 2009.

ora 12:06- Ofiterul de presa al FRF anunta ca numai candidaturile lui Mircea Sandu si Gica Popescu sutn valide si numai ei vor particila la alegerile din 2005!

ora 12:04 – Incepe conferinta. Introducerea este facuta de ofiterul de presa.

ora 12:00 – Mircea Sandu se pregateste sa inceapa conferinta de presa.

Inceputul transmisiei:
miercuri, ora 12:00.


Sursa: Onlinesport.ro