Conferință privind amenajare a fondului forestier

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
Adrian Florescu
Adrian Florescu
La sfârşitul săptămânii trecute la Ocolul Silvic Oradea, cantonul silvic Felix, în prezența delegaților de la Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, RNP-Romsilva, INCDS –Marin Drăcea, Direcția Silvică Bihor și O.S.Oradea s-au desfășurat lucrările Conferinței I de amenajare a fondului forestier proprietate publică administrat de către Ocolul Silvic Oradea.

„Au fost transmise invitații de participare tuturor UAT-urilor pe cuprinsul cărora se întinde fondul forestier Administrației Bazinale Ape Crișuri Oradea, precum și în calitate de custozi ai unor arii naturale protejate incluse în situri Natura 2000, Consiliului Județean Bihor, Agenției pentru Protecția Mediului Bihor și APS Aqua Crisius”, a precizat Adrian Florescu, directorul Direcţiei Silvice Bihor.

Discuţii

Cu această ocazie au fost analizate aspecte punctuale privind suprafața fondului forestier administrat, justificarea reducerii suprafeței, constituirea ocolului silvic – reanalizarea limitei de ocol între OS.Oradea și O.S.Tinca, baza cartografică de utilizat la revizuirea amenajamentului, ocupațiile și litigiile în fondul forestier administrat.

Zonarea funcțională a arboretelor a fost de asemeane dezbătută. Aici a fost discutată și solicitarea comunei Sânmartin cu privire la includerea trupului de pădure Felix în categoria pădurilor parc, concluzionându-se că acestă schimbare de categorie funcțională, se face în baza Normelor tehnice pentru amenajarea pădurilor, aprobate prin Ordinul nr.1672/07.11.2000 al Ministrului Apelor, Pădurilor și Protecției Mediului la propunerea justificată a administratorului fondului forestier, pe baza modificărilor survenite în ceea ce privește obiectivele ecologice, economice și sociale și se aprobă de autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, prin ordin de ministru. Pădurea parc / parcul recreativ se poate realiza cu avizul Comisiei tehnice de avizare pentru silvicultură, la solicitarea proprietarului / administratorului, în baza unor studii de specialitate. Din cadrul Primăriei Sânmartin nu a participat nimeni.

Pe ordinea de zi s-au mai aflat constituirea subunităților de gospodărire, stabilirea bazelor de amenajare şi alte probleme speciale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !