Conferinţă transfrontalieră

1Comentariu
Conferinţă transfrontalieră
ORADEA – „Îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite de Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor” este atât titlul unui proiect Phare CBC, derulat în paralel la Oradea şi la Debreţin, cât şi un deziderat al direcţiei de specialitate din urbea de pe Criş.

Ca eveniment din calendarul proiectului, ieri s-a desfăşurat la Oradea o conferinţă cu specialiştii din domeniul stării civile din Oradea şi Debreţin, găzduită, cu începere de la ora 11:00, de Sala „Traian Moşoiu” din Primărie.
Municipiul de pe Crişul Repede a fost reprezentat la acest eveniment de viceprimarul Mihai Groza şi de Ionel Vila, secretarul Consiliului Local, pe lângă conducerea DEP partea maghiară trimiţându-şi conducerea serviciului de specialitate, pe Bene Edit şi alţi subordonaţi. În cuvântarea de deschidere, reprezentanţii maghiari şi-au declarat bunele intenţii şi le-au promis orădenilor sprijin în viitorul proces de tranziţie.

Cadru propice
Întrunirea are rostul de a oferi cadrul propice schimbului de informaţii la nivel instituţional, cu atât mai mult cu cât şi la Oradea va trebui adoptat sistemul european de funcţionare a serviciilor de stare civilă, în sistem integrat.

„Totodată, ea va fi utilă pentru cunoaşterea dificultăţilor întâmpinate de cei care l-au implementat deja, dar şi al avantajelor funcţionării în sistem informatizat”, crede Gheorghe Seica, managerul proiectului şi director DEP.

Ghilea Cristina1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor