Conflict religios la Ţeţchea

32Comentarii
Conflict religios la Ţeţchea
Bogdan Dumitru îl acuză pe preotul ortodox din Ţeţchea că nu respectă disciplina clerului.

Un enoriaş îl acuză pe preotul ortodox din Ţeţchea că nu respectă disciplina clerului.

Bogdan Dumitru din Ţeţchea spune că preotul Vasile Ficuţ i-ar fi interzis să mai cânte în biserică pe motiv că scoate nişte sunete muzicale care nu se rânduiesc într-o melodie şi astfel îi perturbă slujba. De asemenea, Bogdan Dumitru reclamă că preotul l-ar fi ridicat de pe scaunul pe care obişnuia să se aşeze în biserică, pe locul său aşezându-şi fiul.

Nemulţumit de tratamentul preotului credinciosul a făcut sesizări la protopopiatul ortodox. Într-un final, Bogdan Dumitru a cerut Episcopiei Ortodoxe să fie repartizat în altă parohie din apropierea comunei Ţeţchea.

„Nevasta mea e învăţătoare în sat, iar copiii mei au făcut studii. Mă simt umilit. Preotul mi-a făcut observaţii publice care nu sunt juste, fapt care îmi pătează onoarea. Mai mult decât atât preotul i-a pus pe credincioşi să semneze un memoriu prin care să-l susţină în faţa reprezentanţilor Episcopiei Oradiei. Am aflat apoi de la protopopiat că memoriul întocmit de preot era împotriva mea. Practic, preotul le-a cerut enoriaşilor să-l susţină, însă el scrisese în memoriu că de fapt sunt un om de nimic”, a relatat Bogdan Dumitru.

Acuzaţii nefondate

Preotul însă susţine că toate acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate.

„Nu sunt singura persoană pe care domnul Bogdan Dumitru a reclamat-o. Din păcate, domnia sa obişnuieşte să reclame pe toată lumea. Am încercat prin toate mijloacele şi metodele să discut cu domnia sa, pentru binele şi progresul duhovnicesc al parohiei. Am sperat că voi putea contribui la sfinţirea şi mântuirea lui. Din păcate, nu am putut să fac nimic. A continuat să reclame şi să ia orice învăţătură pe care o dădeam credincioşilor în predicile mele ca pe un afront. A cerut în urmă cu vreo trei ani de zile să se mute în altă parohie, iar cererea i-a fost acceptată. Nu mai înţeleg, ce vrea?”, a declarat preotul Vasile Ficuţ.

„Domnul Bogdan Dumitru a făcut mai multe adrese şi reclamaţii la care i s-a răspuns în termeni legali. A făcut o cerere ca să treacă la parohia Tileagd şi a primit binecuvântarea Preasfinţiei Sale Sofronie Drincec. Credem că are ceva cu persoana părintelui din Ţeţchea”, a declarat părintele Cristian Rus, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe Oradea.

Crina Dobocan32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor