Conflicte la Ansamblul „Crisana”

18Comentarii
Conflicte la Ansamblul „Crisana”
La concertul organizat de Primăria Oradea, de Ziua Oraşului, orchestra Ansamblului „Crişana” a părăsit scena.

Incidentul s-a întâmplat în momentul în care pe scenă a urcat interpretul Leontin Ciucur, directorul artistic al ansamblului.

„La iniţiativa liderului de sindicat al Ansamblului, Ciprian Troie, şi a dirijorului Sorin Miescu, orchestra a refuzat să mă acompanieze. M-au avertizat că vor face asta, dar nu credeam că vor sfida publicul orădean care a plătit pentru a viziona spectacolul. Mi-am luat măsuri de precauţie. Am adus cu mine un negativ. Acesta nu e singura întâmplare la care a fost martor publicul orădean. Pe parcursul spectacolului, membrii orchestrei nu au respectat desfăşurătorul. Luminiţei Tomuţa i-au schimbat ordinea melodiilor. De asemenea, la dansul din Făgăraş au mărit ritmul, iar la cel din Mureş au cântat prea lent, astfel încât dansatorii să nu poată dansa”, a declarat Leontin Ciucur.

Acesta a precizat că, în urma celor întâmplate la concertul de marţi seara, a făcut un referat pe care l-a înaintat conducerii Filarmonicii, care va fi analizat de Comisia de disciplină, şi a anuţat Consiliul Judeţean (CJ), în subordinea căruia se află ansamblul.

Substraturi

Conflictul dintre artiştii Ansamblului şi directorul acestuia are rădăcini mai vechi. Artiştii au cerut în repetate rânduri demisia directorului Ciucur. Ultima nemulţumire a artiştilor este legată de reducerea postului dirijorului Sorin Miescu.

„Din păcate, în cadrul Ansamblului «Crişana» se crează un grup de presiune care nu are nimic de-a face cu rigorile unui loc de muncă susţinut din bani publici, nici cu promovarea şi susţinerea folclorului românesc. Sunt câteva elemente de scandal care şi-au amplificat activitatea odată cu solicitarea transmisă de directorul general, Todor Albert, de a respecta regulamentele privitoare la timpul de lucru care prevăd patru ore de muncă pe zi, la sediul instituţiei sau la spectacole (celelalte 4 ore fiind considerate pregătire şi studiu individual). Unii încearcă să lipsescă de la serviciu după bunul lor plac (sunt persoane care au lipsit trei spectacole într-o lună) şi dacă îi pui nemotivat pentru asta, eşti imediat «omul rău». Cât despre postul domnului Sorin Miescu, în urma adresei sosite de la CJ pentru restructurarea organigramei s-a procedat la reducerea procentuală de posturi egală pe fiecare secţie. În şedinţa Consiliului de Administraţie s-a hotărât reducerea a trei posturi de la Ansamblul Crişana. Criteriile după care s-au făcut propunerile au fost cele prevăzute în contractul colectiv de muncă. Conform acestui document pe primul loc s-au situat persoanele cu cumul de funcţii. Domnul Miescu deţine două contracte de muncă, a câte 8 ore, în două instituţii de stat”, a mai spus Leontin Ciucur.

C.D.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor