Conform traditiei, românii taie astazi porcul

Conform traditiei, românii taie astazi porcul
Traditiile românesti spun ca sarbatorile de iarna încep cu adevarat pe 20 decembrie, de Ignat. Este ziua în care a fost rânduita datina taierii porcului de Craciun. Tot românul gospodar taie porcul, pentru ca masa sa fie îmbelsugata.

Înjunghierea porcului se face ca la carte: animalul este taiat, pârlit, spalat si transat. Cu sângele lui se face semnul crucii pe fruntea copiilor, ca sa fie sanatosi peste an. Urmeaza apoi, pomana porcului. Preparatele vor îmbogati masa de Craciun, semn al belsugului.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !