Confruntarea verde se amână

3Comentarii
ORADEA - Dezbaterea publică pentru amenajarea peisagistică din Piaţa Unirii se amână până la o dată ce va fi comunicată ulterior, anunţă Serviciul Comunicare şi Mass Media din Primărie.

Motivele amânării sunt determinate de faptul că documentaţia care stă la baza amenajării peisagistice nu a fost reconstituită cu toate planşele originale din perioada 1923-1924, perioadă în care a fost amenajată pentru prima dată grădina franţuzească din centrul municipiului Oradea. „S-au mai găsit nişte documente de arhivă referitoare la această zonă, cu care vrem să completăm documentaţia pe care o avem acum. Vreau să fiu cu inima împăcată că nu facem un kitsch, grădina din Piaţa Unirii are valoarea culturală pentru Oradea. Lucrarea staagnează acum, până vom ajunge la un punct de vedere comun, care să rezolve şi problema ecologică şi pe cea a completării spaţiilor verzi cu arhitectura”, spune Marcel Boloş, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea.

În urmă cu două săptămâni, la primărie a avut loc o primă întâlnire „paşnică” a edililor, susţinătorii reamenajării Pieţii Unirii cu tăierea arbuştilor de tuia şi contestatarii proiectului, ecologişti şi cetăţeni. S-a decis, atunci, stabilirea unui răgaz de două săptămâni, timp în care specialiştii botanişti de la Muzeul Ţării Crişurilor să-şi expună opinia calificată.

Cristina Ghilea


Măcel în centrul oraşului 02.05.2008


Priveghi pentru arbori3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor