Consilier de tineret, o nouă meserie

ORADEA – Conducerea Direcţiei Judeţene pentru Tineret anunţă că în urma eforturilor autorităţii sale tutelare meseria de consilier de tineret va fi recunoscută şi va fi inclusă la grupa de bază 2448 „specialişti în activitatea de tineret”.

Pe deasupra pentru a avea şi studiile necesare de calificare Autoritatea Naţională pentru Tineret a lansat, împreună cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Braşov, o nouă specializare de master în domeniul tineretului.

„Urmând cursurile acestei noi specializări toţi cei care doresc să activeze în domeniul tineretului vor dobândi cunoştinţele necesare managementului organizaţii de tineret şi cele pentru obţinerea de finanţări prin proiecte”, susţine Marius Chipurici, directorul DJT Bihor.

Meserie pentru tineri

Conform conducerii DJT cei care vor urma cursurile vor deprinde metodele uzitate în organizaţiile non-guvernamentale, iar pentru viitor ar putea ajuta la o activitate în administraţie sau Guvern.

„Masterul acesta este o garanţie că vor şti metodele de atragere a fondurilor, iar după cum bine ştim România este deficitară la acest capitol”, consideră Marius Chipurici. Cursurile se adresează oricărui absolvent de studii de licenţă, au o durată de un an şi sunt disponibile la Universitatea din Braşov, dar se adresează cu preponderenţă tinerilor. Informaţii suplimentare despre studii, programe, înscrieri şi condiţii se pot găsi la sediul DJT Bihor de pe strada Mihai Eminescu nr. 11, în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !