Consilierii – între dărnicie şi chibzuinţă

Consilierii – între dărnicie şi chibzuinţă
Deva – Consilierii judeţeni au scos bani din buzunar şi au plătit grupurile venite din mai multe sate pentru a-i colinda în deschiderea şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara. 

Grupuri de copii şi de adulţi, îmbrăcate în straie populare, le-au cântat consilierilor judeţeni colinde tradiţionale, iar la final preşedintele CJ, Mircea Moloţ, le-a spus consilierilor că pentru copii au fost pregătite pungi cu cadouri, însă adulţii trebuie răsplătiţi cu bani.

„Sunt multe cete de colindători. La români este obiceiul să le dăm câte ceva. Domnilor consilieri, vă rog să vă pregătiţi diurnele!”, le-a spus consilierilor judeţeni, pe un ton glumeţ, preşedintele instituţiei, Mircea Moloţ. De altfel, chiar preşedintele CJ Hunedoara a luat o căciulă de la colindători şi a trecut cu ea pe la fiecare consilier în parte pentru a le aduna banii, după ce a oferit fiecărui grup câte 200 de lei din portofelul propriu.

Revoluţionari refuzaţi
Pe de altă parte, consilierii au refuzat să aprobe suma de 3000 de lei pentru Asociaţia Luptătorilor din Decembrie 1989 care solicitase banii pentru comemorarea a 17 ani de la Revoluţie.

Consilierii au fost nemulţumiţi pentru că 2300 de lei din suma totală urmau să fie plătiţi pentru o masă festivă şi doar 700 de lei sub forma unor ajutoare pentru şapte revoluţionari. Banii nu s-au pierdut pentru că aleşii judeţeni au decis să suplimenteze cu 3000 de lei fondurile destinate unei persoane infirme din Lupeni, căreia îi lipsesc ambele braţe şi un picior, şi are nevoie de o proteză.

Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase