Consilierii lasă tinerii la o parte

Consilierii lasă tinerii la o parte
ORADEA - Conducerea Direcţiei Judeţene pentru Tineret Bihor consideră că aleşii locali desconsideră generaţia tânără pentru că nu au cuprins, în capitol distinct, în bugetul municipiului fonduri pentru activitatea de tineret şi nu au luat în considerare proiectul de gratuitate pentru studenţi.

„Aleşii noştri desconsideră generaţia tânără. Legea 350 din 2006 spune clar că toate consiliile locale şi judeţene au obligaţia de a constitui un fond anual destinat activităţii pentru tineret, distinct şi separat”, aminteşte Marius Chipurici, directorul DJT Bihor. Acesta se arată intrigat şi de valoarea mică a fondurilor primite pentru tineret în capitolul şase al bugetului Oradei, adică 400.000 lei noi.

Nici pentru studenţi

Conducerea DJT consideră că se putea aproba şi gratuitatea pe mijloacele de transport în comun pentru studenţi, astfel încât să se facă din Oradea un centru universitar şi mai atrăgător. Marius Chipurici s-a arătat nemulţumit atât de valoarea mică a fondurilor pentru activitatea de tineret, acuzând aleşii locali că au ales să finanţeze lucrările de înlocuire a macazelor pentru tramvaie.

„Considerăm că gratuitatea pentru studenţi ar fi unplus pentru Oradea care ar deveni un centru universitar mai atractiv, iar studenţii ar scăpa de unele cheltuieli”, a motivat Raul Derecichei, preşedintele Federaţiei Student Pro, cerinţa studenţilor orădeni.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !