Consilierii nu cred în Roşeţ?

3Comentarii
Consilierii nu cred în Roşeţ?
REŞIŢA – Contractele de achiziţie publică vor fi semnate în continuare de preşedintele CJ nu de cel al DADPPJ.

Şedinţa de marţi a Consiliului Judeţean a fost una mai liniştită de cât de obicei. Proiectele de pe ordinea de zi, interesante sau nu, au fost votate fără discuţii.

Doar punctul 14, la care se cerea consilierilor să voteze atribuirea calităţii de autoritate contractantă Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat a Judeţului (DADPPJ), în domeniul achiziţiilor publice, a fost dezbătut mai amplu.

Deşi secretarul judeţului, Ion Imbrescu, le-a explicat aleşilor că prin acest proiect „se pune de acord o situaţie de fapt cu una de drept, în sensul că DADPPJ trebuie să fie autorizată ca şi autoritate contractantă în subordinea CJ“, întrebările consilierilor nu au lipsit.

Mai ales că nimeni nu prea înţelegea de ce o parte din atribuţiile CJ trebuie să treacă la această direcţie. Primul care a dat startul discuţiilor a fost consilierul Nicolae Ştefănescu. Consilierul Ştefănescu a întrebat dacă „nu cumva ordonatorul principal de credite este Consiliul Judeţean şi de ce trebuie acordată calitatea de autoritate contractantă DADPPJ?“.

Răspunsul dlui Imbrescu a fost: „ordonator principal de credite pentru diverse lucrări contractate de direcţie este dl preşedinte Secăşan, iar ordonator terţiar este dl Ianăş Roşeţ (directorul actual al DADPPJ)“.

Discuţia între cei doi a continuat cu părerea exprimată cu voce tare a dlui Ştefănescu care a precizat: „consider că pentru cheltuirea cu chibzuinţă a banului public, cel mai bine ar fi ca în continuare domnul preşedinte să-şi pună semnătura pe anumite acte“. Să înţelegem că dl Ştefănescu crede că ordonatorul terţiar de credite nu ar cheltui cu chibzuinţă banul public?

Precizări, discuţii, vot

Pentru a-l lămuri pe dl Ştefănescu, câteva precizări a făcut şi vicepreşedintele CJ, Ion Spânu: „Ultima semnătură pe contractele DADPPJ era a preşedintelui CJ. Prin această hotărâre nu se vrea decât ca semnătura de pe contractele de achiziţie să fie aceeaşi cu cea a celui care ordonă plăţile“.

„În baza cărei legi“, s-a încăpăţânat să întrebe Ştefănescu. Nu a mai primit nici un răspuns pentru că deja întrebările au început să curgă din mai multe părţi.

Cursul lor a fost oprit de intervenţia preşedintelui CJ, Iosif Secăşan, care a precizat că „prin acest proiect nu v-am cerut decât acordul pentru transferul unor atribuţii de la mine la direcţie. Dvs. decideţi dacă aprobaţi sau nu“.

Şi consilierii au decis: nu au aprobat hotărârea. Adică contractele de achiziţie publică vor fi semnate în continuare de preşedintele CJ nu de cel al DADPPJ. „Vă mulţumesc pentru încrederea pe care o aveţi în mine“, a spus mai în glumă mai în serios dl Secăşan.

Nina Curiţa



3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor