Consiliile locale, decizionale

1Comentariu
Consiliile locale, decizionale
În vâltoarea comasării şi a reprofilării spitalelor, un reprezentant al Ministerului Sănătăţii a anunţat duminică, pe un post central de televiziune, că Ministerul Sănătăţii nu desfiinţează spitalele din ţară fiindcă nu mai are această putere.

Singurele unităţi sanitare pe care MS le poate desfiinţa sunt cele din patrimoniu. „Prin Ordonanţa 48, care e la baza descentralizării sistemului de sănătate se spune clar că un spital se înfiinţează şi se desfiinţează la solicitarea Consiliului Local prin Hotărâre de Guvern. Ministerul Sănătăţii nu are posibilitatea să înfiinţeze sau să desfiinţeze decât spitalele care au rămas în patrimoniul Ministerului Sănătăţii”, a declarat Cristian Irimie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

La CL

Recent, Ministerul Sănătăţii a postat pe site-ul instituţiei spitalele din ţară propuse pentru comasare respectiv pentru reprofilare.

În Bihor, Spitalul din Ştei este propus a se „reprofila” în azil de bătrâni, la fel ca Centrul de sănătate din Bratca, iar Spitalul din Valea lui Mihai e propus spre comasare cu Spitalul de la Marghita.

Irimie a mai declarat că spitalele care aparţin de primării nu pot fi desfiinţate decât dacă acest lucru e cerut de către consiliile locale respective.

La ora actuală, primarii din localităţile cu spitale propuse a fi comasate sau reprofilate spun că spitalele lor funcţionează bine şi unii dintre ei aşteaptă zilele acestea răspuns la memoriile trimise ministrului Sănătăţii.

O.Ş.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor