Consiliul Bursei protestează

Consiliul Bursei protestează
ORADEA – Şedinţa de tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va începe miercuri cu o oră mai târziu, la ora 10:30. Consiliul BVB a decis suspendarea sesiunii de tranzacţionare, timp de o oră, ca semn de protest cu privire la impozitarea profitului brut obţinut pe piaţa de capital.

„Luând act de situaţia excepţională a pieţei de capital, generată de incertitudinea privind obligaţiile fiscale ale investitorilor (impozitarea câştigului pe piaţa de capital), urmare a comunicatului ANAF şi a poziţiilor exprimate de oficiali ai ANAF, în contradicţie cu prevederile Codului Fiscal în vigoare…, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei aberante în care un investitor care a înregistrat pierdere ajunge să crediteze statul, Consiliul BVB a decis, în semn de protest, suspendarea timp de o oră a sesiunii de tranzacţionare din data de 25 ianuarie 2007”, se specifică în comunicatul emis ieri de BVB. „Consiliul BVB solicită adoptarea de urgenţă de măsuri pentru normalizarea situaţiei şi asigurarea protecţiei investitorilor”, a comunicat BVB.

Probleme practice
Pe lângă nemulţumirile legate de impozitarea câştigului, investitorii s-au confruntat şi cu alte nereguli, de natură practică. „Termenul-limită pentru depunerea declaraţiilor şi plata impozitului este 25 ianuarie, după care investitorii trebuie să plătească, pentru fiecare zi de întârziere, o penalizare de 0,1%. Fiecare dintre clienţii mei mi s-a plâns însă de faptul că nu îşi poate plăti impozitul, fiindcă la Trezorerie nu li se încasează sumele respective, chiar dacă şi-au depus declaraţiile”, a spus Alina Gavriş, director al agenţiei orădene a unei societăţi de servicii de investiţii financiare. Finanţele bihorene spun însă că nu există o asemenea problemă. „Singurele situaţii neplăcute au fost legate de acele persoane care au vrut să plătească la alte trezorerii decât cele de care aparţin”, ne-a informat Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al DGFP Bihor.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !