Consiliul Județean continuă „lupta” pentru filialele Bibliotecii

De Oana Farcas
Reactualizat la:
7Comentarii
Consiliul Județean continuă „lupta” pentru filialele Bibliotecii
Chiar dacă nu s-a ajuns în situaţia în care Biblioteca Judeţeană să ajungă cu cărţile în stradă pentru cele trei filiale, problema nu a fost încă rezolvată.

După ce pe a fost pusă la un pas de a-și elibera spațiile, de pe o zi pe alta, Biblioteca este pusă acum în…așteptare.

Filialele Bibliotecii Județene din Piaţa 1 Decembrie nr. 12, B-dul Decebal nr. 17 şi B-dul Dacia nr. 106 așteaptă ca Primăria Oradea și Consiliul Județean să ajungă la o înțelegere după ce Primăria nu a mai prelungit contractele de comodat pentru cele trei sucursale.

Întrebat despre scandalul Bibliotecii, iscat pe când se afla la Budapesta pentru a zbura la Dusseldorf, Pásztor Sándor a clarificat șirul întâmplărilor: „Acum 2 săptămâni am avut, printre altele, o discuție cu domnul Bolojan în care îl anunțam că aflu niște vești că se încearcă scoaterea bibliotecilor și a perimetrelor culturale. Telefonic, domnul primar mi-a explicat că nu știe, dar va studia problema. Pe 29 martie, când plecam din Budapesta la Dusseldorf, am fost sunat că a ajuns actul prin care trebuie eliberate filialele bibliotecii într-o zi”.

În esență, președintele Consiliului Județean Bihor se declară nemulțumit de atitudinea Primăriei, mai ales că acele sucursale aduc un mare folos primăriei, studenților de la medicină, dar și oamenilor care îi trec pragul și înțelege atitudinea ironică a vicepreşedintelui Traian Bodea care avea de luat o decizie rapidă: „Domnul Bodea putea să semneze în numele președintelui, deoarece el este vicepreședintele care a rămas însărcinat cu problemele de la nivelul Consiliului Județean”, a motivat liderul Pásztor.

Cu toate că a trecut o săptămână de când contractele de prelungire au expirat, Pásztor și Bolojan nu s-au întâlnit încă pentru rezolvarea problemei, dar speră că o să se ajungă la o situație de înțelegere. Într-un ultim stadiu, președintele CJB a declarat că ar plăti chirie pentru spațiul de pe Bulevardul Dacia.

Raportează o altă problemă

Tot la finele conferinței de presă, Pásztor Sándor a descris o altă problemă, cea a sediului de buletine și pașapoarte: „Momentan suntem în hilaritatea că actul de comodat care expiră nu s-a votat în Consiliul Județean. Va trebui să închidem. Am avut o discuție și cu prefectul județului ca să vedem ce putem face. O să încerc să găsim o soluție, că o să se închidă pașapoartele, iar eu cred că pentru cetățeni e mai bine să vină în centru să își scoată pașaportul, decât să meargă la muzeu (…) Îmi pare rau, dar până la urmă eu am încercat să fac toți pașii. Mai departe sunt ferm convins că se vor detensiona aceste probleme”, a mai informat liderul CJ.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor