Consiliul Local ameninţat cu instanţa

Consiliul Local ameninţat cu instanţa
ORADEA – Sindicatul „Civica” din Primărie va da în judecată Consiliul Local, care a refuzat să acorde angajaţilor „sporul de dispozitiv”, în cuantum de 25% din salariul de bază. Sindicatul reprezintă interesele a peste 800 de angajaţi. Sindicaliştii vor să primească retroactiv acest drept, adică începând din 2004.

25%
Consiliul Local Oradea a respins în ultima şedinţă cererea Sindicatului „Civica”, de a mări cu 25% salariile angajaţilor Primăriei Oradea, Administraţiei Imobiliare, Administraţiei Social Comunitare şi Direcţiei de Evidenţă Informatizată a Populaţiei. Ca urmare, sindicaliştii au decis ieri să acţioneze în instanţă Consiliul Local Oradea. „Este vorba despre sporul de dispozitiv, prevăzut într-un ordin al ministrului de Interne. Nu este explicat în ordin ce anume reprezintă acest spor şi pentru ce se acordă, spune doar că de el pot beneficia toţi angajaţii din administraţie. Probabil acest spor presupune că în caz de probleme majore, gen inundaţii sau la alegeri, trebuie să fim la dispoziţia conducerii”, a declarat liderul de sindicat Gheorghe Bejan.

Şi alţii au
El a precizat că de sporul de dispozitiv beneficiază angajaţii prefecturilor. „Ei primesc sporul din august 2003. Din datele noastre, angajaţii primăriilor din Satu Mare şi Craiova primesc sporul, iar cei de la Timişoara şi-au câştigat acest drept în instanţă”, a spus Bejan. Consilierul local Mircea Matei a spus că aşteaptă o sentinţă judecătorească în acest caz şi atunci CL va fi de acord cu acordarea sporului. „Nu puteam să dăm sporurile fără o sentinţă. Venea pe urmă Curtea de Conturi şi spunea că nu e legal”, a spus Matei.

Precedente
Sindicatul “Civica” a câştigat un proces intentat Consiliului Local, pentru recuperarea drepturilor la prima de concediu din anii 2003, 2004 si 2005. Serviciul Contencios administrativ din cadrul Tribunalului Bihor a decis că angajatii Primăriei şi ai Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, membri de sindicat, au dreptul la prima de concediu pe perioada 2003-2005. Consiliul Local a trebuit să achite primele de concediu actualizate cu rata inflaţiei la data plăţii suma datorată de municipalitate ridicându-se la aproximativ 700.000-800.000 lei.

Anghel Georgiana0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase