Constantin Bungau asteaptă confirmarea Ministerului Educatiei

De Crina Dobocan
Constantin Bungau asteaptă confirmarea Ministerului Educatiei
Conform prevederilor LEN, noul rector trebuie să fie confirmat în funcţie în cel mult 30 de zile de la alegeri.

Noul rector ales al Universităţii din Oradea este prof.univ.dr. Constantin Bungău. Turul II de scrutin al alegerilor pentru funcţia de rector s-a desfăşurat miercuri, 25 aprilie, în Sala de Jocuri Sportive a Universităţii din Oradea.

În competiţie au rămas candidaţii care au avut cele mai multe voturi în primul tur: prof.univ.dr. Constantin Bungău şi prof.univ.dr. Ioan Horga.

Procesul de vot a fost monitorizat de doi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului: Ileana Cojocaru şi Elisabeta Ana Naghi.

La ultimul tur de scrutin s-au prezentat la vot 842 de alegători, reprezentând 73% din totalul electorilor. Din totalul de 842 de voturi, 821 au fost valabil exprimate şi două anulate. Din cele 840 de voturi, 585 au fost pentru candidatul Constantin Bungău şi 236, pentru Ioan Horga. 15 voturi au fost nule şi patru albe.

Rezultatul alegerilor pentru funcţia de rector şi al alegerilor parţiale pentru funcţia de membru în Senatul UO din partea Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman” (în persoana lui Gheorghe Ovidiu Sferlea), urmează să fie validat de către Senat.

 Ultima etapă

Pentru a-şi intra în atribuţii, Constantin Bungău trebuie să fie confirmat în funcţie de ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, în maximum 30 de zile de la data selecţiei, conform prevederilor Legii Educaţiei Naţionale.

După confirmarea în funcţie de către ministrul Educaţiei, rectorul îşi va numi echipa de prorectori, după consultarea Senatului.

Ultima etapă a alegerilor structurilor de conducere ale UO va consta în organizarea concursului public pentru ocuparea funcţiei de decan, care ulterior îşi va desemna echipa de prodecani.

Constantin Bungău a fost din 2008 până la sfârşitul lunii martie decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică din Oradea, iar din martie a fost numit prin ordonator de credite al Universităţii din Oradea. Constantin Bungău este şi vicepreşedinte în Consorţiul de Inginerie Economică din România, care reuneşte 32 de universităţi din ţară care şcolarizează studenţi în domeniile Inginerie şi Management.

Constantin Bungau, pentru o universitate mai performanta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !