Constrânşi să lucreze în ţară

BUCURESTI - De anul viitor medicii rezidenţi vor fi obligaţi să profeseze câţiva ani în ţară, după terminarea studiilor de specialitate. Aceasta doar în ceea ce-i priveşte pe cei care vor alege rezidenţiatul pe post.

Cel care va opta să dea examen de rezidenţiat pe post urmează să ocupe, după terminarea rezidenţiatului, postul respectiv. De exemplu, pentru anestezie-terapie intensivă, rezidenţiatul presupune cinci ani de pregătire.

După terminarea acestuia, cel care a optat pentru acest post este obligat să lucreze cinci ani în postul pentru care a optat. În cazul în care refuză şi doreşte să meargă la muncă în străinătate, va trebui să scoată din buzunar în jur de 25.000 de euro. Măsura a fost luată pentru a asigura medici pentru specialităţile deficitare şi mai ales pentru localităţile deficitare.

Nu vrea medici şomeri
Ceilalaţi medici, care susţin rezidenţiatul obişnuit, după terminarea acestuia trebuie să susţină concurs pentru posturile libere scoase la concurs de unităţile sanitare. Cei care nu îşi vor lua examenul de rezidenţiat, vor putea lucra trei ani în spitale, sub conducerea unui profesor universitar, şi vor fi plătiţi ca medici rezidenţi, urmând ca în acest interval să susţină examenul de rezidenţiat. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu (foto), susţine că aceste măsuri urmăresc scăderea ratei şomajului printre medici dar şi ca medicii să nu mai fie nevoiţi să-şi aleagă alte meserii.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase