Construcţii Bihor, prima la plăţi

3Comentarii
Construcţii Bihor, prima la plăţi
Compania de Apă Oradea e cea care plăteşte pentru „reglarea de conturi” dintre firma prefectului şi Guvern.

Pe 26 februarie Jurnal bihorean semnala faptul că firma a cărui acţionar majoritar e prefectul Ghilea a găsit o cale să facă demersuri în justiţie pentru a recupera de la Compania de Apă Oradea (CAO) restanţele datorate însă de guvern, prin ministerele Finanţelor şi Mediului.

Astfel, deşi CAO a făcut demersuri repetate la ambele ministere şi chiar la premierul Boc pentru ca Ministerul Mediului să-şi achite angajamentele faţă de constructorii contractaţi pentru proiectul de extindere de reţele apă-canal în Oradea, nouă firme aveau încă primit în februarie în total 11.877.524 lei. Majoritatea au înţeles că administraţia locală şi CAO nu au nicio vină. Însă SC Construcţii Bihor SA a acţionat în justiţie CAO pentru a-şi primii banii, şi a avut câştig de cauză. Cu alte cuvinte, firma reprezentantului guvernului în teritoriu a acţionat pentru a-şi primi cu prioritate datoriile guvernamentale, însă nu de la ministerul responsabil, ci din banii adunaţi de la consumatorii orădeni de apă.

„Vom soluţiona cât de curând datoria faţă de SC Construcţii. E vorba de 850.000 de lei plus penalităţi. Celorlalte firme le vom achita datoriile imediat ce vin banii de la Ministerul Mediului. Nu mă întrebaţi când, fiindcă din aprilie 2009 primim doar promisiuni”, ne declara atunci directorul CAO, Ovidiu Gavra.

Conform declaraţiei de avere semnate în 28 ianuarie, prefectul Ghilea deţine 57,3% din acţiunile SC Construcţii. De menţionat că după numirea sa ca prefect, pentru a exclude situaţia de incompatibilitate, Gavrilă Ghilea a rămas acţionar principal dar a renunţat la postul de director general al SC Construcţii Bihor SA în favoarea fratelui său, Dumitru Ghilea.

C.H.

Prefect cu profit din bani publici3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor