Construcţii cu nereguli pe malul Crisului

1Comentariu
Construcţii cu nereguli pe malul Crisului
ORADEA – Direcţia Apelor Crisuri (DAC) a efectuat în aceste zile mai multe controale legate de lucrările realizate pe malul drept al Crisului Repede, din vecinătatea Bazinului Olimpic, care au dus la descoperirea mai multor nereguli.

În ilegalitate

„Echipa inspectorilor DAC s-a deplasat la faţa locului pentru verificarea amplasamentului de pe strada Aleea Ştrandului nr 2, construcţie ce aparţine Complexului Hotelier Calipso şi presupune un imobil de şase etaje. S-a constatat că pentru execuţia lucrărilor, Primaria Oradeaa emis Certificat de Urbanism si Autorizatie de Constructie, iar Agenţia de Protecţia Mediului Bihor a emis o Fişă Tehnică, dar niciuna din instituţii nu a solicitat documentaţia necesară din partea DAC” declară Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al DAC.

Mai grav este faptul că şantierul a afectat lucrările din zona digului, fiind amplasat la doar trei metri de parapet, în zona de protecţie a râului, fără a solicita DAC vreun act de reglementare în acest scop.

„Inspectorii noştri au luat o serie de măsuri. Începând cu data de 15 mai 2008 se impune demararea urgentă a lucrărilor de sprijin de pe latura râului, pe baza recomandărilor formulate de proiectant, iar până la finele lunii august, după terminarea subsolului clădirii, se va reface zona de protecţie a digului” spune Anca Mihociu.

S-a interzis şi depozitarea materialelor de construcţie pe taluz. Săptămâna viitoare, va trebui prezentată documentaţia tehnica a zonei afectate cu soluţia pentru devierea Pârâului Întunecat. În cazul altor probleme, vor fi găsiţi răspunzători beneficiarul, constructorul şi proiectantul lucrărilor.

Carmen Brehoi1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor