Constructorii controlaţi

1Comentariu
Constructorii controlaţi
ORADEA - Lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor au derulat la sfârşitul lunii trecute mai multe controale în domeniul construcţiilor. Aceasta este a patra campanie de genul acesta derulată de ITM Bihor în 2008.

Liviu Lupea, inspectorul-şef al, instituţiei spune că acest domeniu de activitate este vizat deoarece munca la negru este des întâlnită aici.

Pe linia relaţiilor de muncă au fost controlaţi 23 de angajatori. Deficienţele nu au întârzâiat să apară. La şase societăţi comerciale au fost depistate nouă persoane care desfăşurau muncă fără forme legale de angajare. Au fost aplicate de asemenea şase sancţiuni contravenţionale. Valoarea celor şase amenzi se ridică la 13.500 lei. „Printre deficienţele constatate se numără primirea la locul de muncă fără încheierea contractelor individuale de muncă, neîntocmirea foilor colective de prezenţă, nerespectarea prevederilor contractului colectiv de muncă, dar şi încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă a minorilor”, a precizat Liviu Lupea.

Muncă sigură

Pe linia secutităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlaţi 23 de angajatori. Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale constând în nouă avertismente şi două amenzi în valoare de 2.000 lei. În urma controlului inspectorii au constatat 32 de deficienţe acesta fiind legate de neefectuarea sau nefinalizarea evaluării riscurilor, coordonator securitate şi sănătate în muncă fără curs de perfecţionare dar şi neacordarea de materiale igienico sanitare.
Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor