Construim in ritm de melc

Reactualizat la:
Construim in ritm de melc
BUCURESTI – In anul 2006, numarul locuintelor terminate in Romania a fost de aproximativ 38 de mii, in crestere cu 5310 locuinte fata de anul precedent.

Chiar daca la o prima vedere rezultatul pare imbucurator, cresterea se datoreaza in primul rand reconstructiei caselor distruse de inundatii.

Mai mult, din datele INS, necesarul de locuinte al Romaniei se apropie de un milion, singurul program al Guvernului prevazand pentru perioada 2006-2008 construirea unui numar de aproximativ 30 de mii de locuinte.

In trimestrul patru al anului trecut, au fost finalizate 17448 locuinte, cu 2766 mai multe fata de perioada corespunzatoare a anului 2005, se arata in datele furnizate de Institutul National de statistica.

In continuare, majoritatea locuintelor sunt cosntruite cu fonduri private, statul contribuind sdoar pentru aproximativ 13% din numarul total.

In anul 2006 comparativ cu anul 2005 numarul locuintelor terminate a crescut cu 5310 locuinte, crestere influentata de numarul de locuinte construite in zonele afectate de inundatii (cea mai mare parte din acestea fiind in mediul rural ), precum si de construirea locuintelor in zonele limitrofe ale marilor orase.
Din totalul locuintelor terminate in anul 2006 circa 87,5% sunt realizate din fonduri private.

Distributia in profil regional pune in evidenta o tendinta de crestere a numarului locuinte terminate in toate regiunile de dezvoltare cu exceptia regiunii Vest care inregistreaza o scadere.

Cresteri insemnate s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia (+ 1232 locuinte), Sud-Muntenia (+1182 locuinte), Sud-Est (+ 927 locuinte), Nord- Est (+ 753 locuinte) si Nord- Vest(+ 630 locuinte).

Din cele 98167 locuinte aflate in curs de executie la 31 decembrie 2006, peste jumatate (52,1%) se aflau in mediul urban. Din totalul locuintelor in curs de executie ponderea cea mai mare o detin cele care se afla in stadiul de finisaj (39,4%) urmate de cele aflate in stadiul de executare a structurilor (33,3%).



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !