Consultanţă italiană pentru bihoreni

ORADEA – „Astăzi este o zi istorică pentru Federaţia Patronilor Bihor”, aşa şi-a început conferinţa de presă de ieri preşedintele FPB, Ioan Lucian, referindu-se la semnarea contractului de colaborare cu firma italiană de consultanţă Progesa & Partners.

Anunţată de multă vreme ca un proiect capital al conducerii organizaţiei patronale judeţene, ideea acestui parteneriat s-a concretizat chiar în faţa reprezentanţilor mass-media prin semnarea protocolului între IoanLucian şi preşedintele SC Progesa SRL, Marco Prandi.

Potrivit declaraţiilor lui Ioan Lucian, această colaborare are ca scop pregătirea mediului de afaceri bihorean pentru absorbţia fondurilor structurale puse la bătaie de Uniunea Europeană în perioada 2007-2013. După cum bine se ştie, câteva sute de milioane de euro aşteaptă să fie accesaţi prin proiecte numai pentru euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar.

 

30 de ani de experienţă

 

Marco Prandi a făcut o scurtă prezentare a societăţii pe care o reprezintă de acum în România. Înfiinţată în anul 1975, în oraşul Mantova, firma are activităţi în trei oraşe din Italia şi în alte două ţări, proaspăt primite în UE, Slovacia şi acum România.

Ideea înfiinţării la Oradea a unui sediu central pentru România al societăţii a venit ca urmare a excelentelor relaţii dintre administraţiile locale ale celor două oraşe, ştiut fiind că Oradea este înfrăţită cu Mantova. „Mă bucur că am găsit în Federaţia Patronilor Bihor un partener de afaceri şi că putem ajuta cu experienţa noastră mediul de afaceri bihorean”, declară Prandi.

 

Doar pentru membri

Directorul executiv al FPB, Octavian Dan, a ţinut şi el să facă nişte precizări legate de această colaborare. El spune că, în continuare, va fi foarte greu ca o firmă mică să demareze un proiect şi să obţină finanţare, dar că, următorul pas important pe care şi-l propune asociaţia patronală este crearea unui fond de garantare privată pe lângă Federaţie, astfel încât şi societăţile cu posibilităţi financiare mai reduse să poată acceseze fonduri europene.

Ioan Lucian este convins că oportunităţile de care se bucură membrii FPB vor provoca în perioada imediat următoare un important aflux de membri, dar că selecţia va fi una foarte riguroasă, afaceriştilor din zona gri sau întunecată a economiei fiindu-le în continuare blocat accesul în organizaţie. „Prin intermediul celor 450 de membri ai noştri noi ştim cam tot ce se întâmplă în mediul de afaceri bihorean”, afirmă Ioan Lucian.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !