Consultare publica pe tema fotbalului la Beius

Primarul Beiusului, Adrian Domocos
Primarul Beiusului, Adrian Domocos
Ultima şedinţă a Consiliului local Beiuş a avut ca principală temă de dispută echipa de fotbal.

Bugetul Beiuşului, pe anul viitor, va fi construit după ce beiuşenii vor lua o decizie în ceea ce priveşte echipa fanion a oraşului, CF Bihorul Beiuş.. Care evoluează, acum, pe poziţii fruntaşe în divizia C. Disputele între consilieri s-au aprins atunci când, la rectificarea de buget, s-a pus problema alocării a încă 60.000 de lei pentru echipa de fotbal. Aceasta după ce fotbaliştii beneficiaseră de încă 530.000 lei, în acest an. Majoritatea consilierilor e deranjată de faptul că, la finele lunii decembrie, în evidenţele Consiliului local, acţionarul principal al echipei de fotbal, figurau restanţe la plata salariilor în dreptul a unsprezece oameni din jurul echipei. Cea mai deranjantă situaţie este însă cea a fostului antrenor Rudi Kovacs care trebuie să primească, de aproximativ doi ani, peste 10.000 de lei. Aceasta după ce, spun consilierii, Rudi Kovacs a căzut la pace cu clubul, care urma să reeşaloneze plata datoriilor, în trei tranşe. Consilierii acuză conducerea clubului că nu a respectat înţelegerea, iar fostul antrenor s-a adresat cu un memoriu Federaţiei Române de Fotbal.

 Cer socoteală

Aleşii locali din Beiuş îl aşteaptă pe preşedintele clubului de fotbal „să vină să spună cum a cheltuit banii”. „Cât să tot aprobăm bani? Noi, consilierii PSD, am votat la rectificare numai ca echipa să nu ajungă în situaţia celor de la Poli Timişoara sau Universitatea Craiova”, a spus profesorul Viorel Gavra, consilier la Beiuş. Aleşii au vorbit de „management defectuos al preşedintelui CF Bihorul Beiuş”, dar au fost indignaţi şi de faptul că au aflat, din ziare, de schimbarea antrenorului. Consilierul PDL, profesorul Nicolae Ile a sugerat că municipalitatea ar trebui să investească, mai degrabă, în infrastructură, în perspectiva în care echipa de fotbal ar putea promova în Divizia B. „Am adus această echipă să evolueze atât de sus unde nu a fost niciodată până acum. În ianuarie, vom consulta beiuşenii. Vrem să ştim ce îşi doresc ei. Să evolueze echipa în Divizia C sau în D. Este chestiune de priorităţi, de ceea ce îţi propui”, a spus şeful Primăriei Beiuş, Adrian Domocoş. Totodată, aleşii din Beiuş au decis să convoace şi Adunarea Generală a Acţionarilor pentru un tablou finaciar complet la CF Bihorul Beiuş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !