Consulul italian la Oradea

Consulul italian la Oradea
ORADEA – O delegaţie a Consulatului Italian din Timişoara s-a aflat ieri la Oradea, ca musafiră a conducerii Primăriei, pentru a tatona terenul în vederea dezvoltării de relaţii economice.

Vizita a avut un caracter formal, chiar dacă unicul oficial a fost Manlio Giufrida, consulul Italiei în România, în jurul mesei ovale din Sala „Traian Moşoiu” luând loc, pe de o parte, primarul Petru Filip şi cei doi viceprimari, Mihai Groza şi Biro Rozalia, iar de partea opusă consulul şi reprezentantul local al organizaţiei Unimpressa (asociaţia investitorilor italieni din Oradea), Antonio Sagenti.
În salutul adresat gazdelor, oaspetele a ţinut să strecoare un discret reproş: „Sunt uimit că presa este prezentă în număr atât de mare, fapt care mă deranjează puţin, pentru că eu sunt un om practic”, şi-a început consulul discursul.

Proiecte comune
Manlio Giufrida a ţinut să puncteze interesul pentru proiecte concrete, precum serviciile sociale, amenajarea de zone verzi sau serviciile de igienă comunală. „Este foarte mult spaţiu pentru colaborare între instituţiile noastre. Competenţa noastră teritorială este destul de vastă, motiv pentru care avem reprezentanţi teritoriali”, spune consulul.
La rândul său, primarul Petru Filip a punctat mai vechile proiecte pe care Oradea le are cu comunitatea italiană din Mantova, aceasta din urmă fiind interesată de modernizarea Aeroportului Oradea, dar şi de potenţialul turismului balnear din Bihor.

Ghilea Cristina0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase