Consumatorii, informaţi de ziua lor

2Comentarii
Consumatorii, informaţi de ziua lor
De ziua Protecţiei Consumatorilor, comisarii bihoreni i-au informat pe cumpărători despre drepturile lor.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor a marcat Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor prin organizarea de puncte de informare în două supermarketuri din Oradea. „Între orele 10:00 – 14:00 comisarii CJPCBihor s-au întâlnit cu consumatorii la punctele de informare organizate în Centrul Comercial Lotus şi Real 1 din Oradea”, a precizat Pantea Viorel, comisar în cadrul CJPC Bihor. De asemenea, protectorii consumatorilor au împărţit pliante şi materiale informative trecătorilor.

Cel mai adesea bihorenii au avut nelămuriri în ceea ce priveşte produse nealimentare şi în special produsele bancare.

În fiecare an pe data de 15 martie se serbează Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor. În acest an, ca urmare a interesului deosebit al consumatorilor legat de criza economică, de situaţia financiară şi de problemele cu care aceştia se confruntă, tema propusă de Consummers International pentru marcarea zilei de 15 martie a fost „Banii noştri, drepturile noastre”.

Concursuri

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor au organizat cu acest prilej şi faza judeţeană a concursului având ca temă protecţia consumatorilor – „Alege, este dreptul Tău”.

Astfel, la Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea s-a desfăşurat ediţia a VIII-a a Concursului naţional pe teme de protecţia consumatorilor. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni. La secţiunea I-VIII, constând în prezentarea şi expunerea unor desene realizate de elevi, au participat 58 de lucrări. A doua secţiune s-a adresat elevilor din clasele IX-X, respectiv XI-XII. Evaluarea acestora s-a realizat printr-un test de verificare a cunoştinţelor din legislaţia specifică protecţiei consumatorilor şi prin evaluarea şi susţinerea unor eseuri realizate de către elevi pe tema „Preţul plătit-preţul corect”. La această secţiune s-au prezentat 18 elevi din diferite şcoli din judeţul nostru.

Membrii juriului au decis ca judeţul Bihor să fie reprezentat la faza naţionlă a acestei competiţii, care se va desfăşura pe litoral în luna iunie 2010, de către elevele Cioca Mădălina Ariadna (clasa a X-a B) şi Sbârcea Cătălina Adriana (clasa a XI-a C), ambele de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea, coordonate de profesorul Răzvan Vonea.

S.Al.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor