Consumul de gaz, recalculat

Consumul de gaz, recalculat
REŞIŢA – În conformitate cu Decizia nr.7/09.01.2006 a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), E.ON Gaz a procedat la reîncadrarea consumatorilor în grupe de consum, la consumatorii pentru care încadrarea anterioară nu era corespunzătoare.

Încadrarea într-o anumită clasă de consum se face de către furnizor pentru o perioada determinată de un an, în funcţie de volumul de gaze naturale consumate în anul calendaristic precedent. Preţurile variază de la o categorie de consum la cealaltă şi sunt stabilite de ANRGN, în funcţie de volumul de consum.

Categoriile de consumatori sunt următoarele: B1 – consum anual până la 2.400 mc; B2 – consum anual 2.401 mc – 12.400 mc; B3 – consum anual 12.401 mc – 124.000 mc; B4 – consum anual 124.001 mc – 1 240.000 mc; B5 – consum anual 1.240.001 mc – 12.400.000 mc şi B6 – consum anual peste 12.400.000 mc.

„În cazul în care, la sfârşit de an, se constată că volumul de consum al unui anumit consumator se situează sub sau peste limitele de volum ale categoriei în care a fost încadrat, se procedează la o reîncadrare.

Această reîncadrare implică recalcularea valorii consumului facturat, în funcţie de preţul aferent noii categorii de consum. Diferenţa de achitat sau de primit este dată deci, de tarifele diferite la gazele naturale corespunzătoare fiecărei clase de consum menţionate anterior“, ne-a informat Claudia Jude, purtător de cuvânt al E.ON Gaz Romania, regiunea Vest.

La începutul anului 2007 au fost emise facturi de regularizare către toţi clienţii pentru care a fost necesară reîncadrarea într-o nouă grupă de consum, diferită de cea în baza căreia s-a efectuat facturarea pe parcursul anului 2006.

Factura de regularizare emisă fiecărui consumator este însoţită de o notă de calcul, în care se prezintă în mod explicit şi detaliat operaţiunile de regularizare efectuate.
Oamenii nu înţeleg prea multe.

De exemplu, Maria Bolteanu ne-a spus: „Este o modalitate prea complicată pentru noi. Eu personal nu înţeleg mare lucru“. De aceeaşi părere este şi Cătălin Izvernari: „Nu ştiu prea multe, am auzit că unii vor fi nevoiţi să dea bani în plus“. Pe de altă parte Ioana Neagu ne spunea: „Am primit deja aceea factură de regularizare. Trebuie să mai plătesc 78 de lei, nu am de ales! “

Anca Preda
anca.preda@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !