Contabilii români, discriminaţi

Contabilii români, discriminaţi
ORADEA - Contabilii români se simt discriminaţi. Aceasta este părerea preşedintelui Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), Marin Toma – prezent ieri la Oradea cu ocazia unui curs de formare în domeniu.

Acesta a scos încă odată în evidenţă faptul că „în domeniul profesiei contabile situaţia este destul de tensionată”. „Cauza principală a acestei tensiuni se datorează statului, care încă doreşte să aibă control asupra unor servicii de natură liberală”, susţine Marin Toma. Preşedintele CECCAR apreciază că România are un exces de reglementări în domeniul serviciilor fiscale. Deranjează faptul că de expertiza fiscală se ocupă autorităţile, care ar trebui doar să emită reguli în acest domeniu.

Integrare

Acest lucru se repercutează şi asupra integrării în Uniunea Europeană. „Vom fi obligaţi să suportăm greutăţi în procesul de integrare”, a declarat preşedintele CECCAR.

Toma s-a referit şi la situaţia contabililor cu studii medii, care sunt nedreptăţiţi de noile reglemetări, pierzând o serie de lucrări. „Noi am propus Guvernului un amendament prin care să se clarifice situaţia contabililor cu studii medii în favoarea lor”, a precizat Marin Toma.

Transpunerea corectă a Directivei a VIII este o altă nemulţumire a experţilor contabili din România. „Experţii contabili din România se simt discriminaţi. După 1 iulie 2008, un expert contabil din UE va putea face audit şi în România, dar un expert contabil român va trebui să repete trei ani de stagiatură, plus examen de acces”, spune, nemulţumit şeful CECCAR.

Marin Toma ne-a mai informat că în România a fost deschisă o filială a Asociaţiei Internaţionale de Fiscalitate, sigurul organism neguvernamental la nivel mondial, care numără peste 11.000 de membri. „Acest lucru oferă României posibilitatea de a avea acces la cele mai importante lucrări în domeniu”, a precizat preşedintele CECCAR. Filiala a fost deschisă cu ocazia Conferinţei Internaţionale de Fiscalitate, organizată săptămâna trecută la Bucureşti.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !