Containere în noroaie, pe Seleuşului

Containerele băltind în noroi dau „bătăi de cap” locatarilor
Containerele băltind în noroi dau „bătăi de cap” locatarilor
O asociaţie de proprietari solicită de mult timp o incintă pentru containere. Primăria amână. Imagini

Conducerea Asociaţiei Nova 414, situată pe strada Seleuşului, reclamă că în ciuda numeroaselor solicitări făcute Primăriei Oradea de amplasare a unei incinte cu grilaj metalic pentru împrejmuirea containerelor de colectare a deşeurilor, a avut parte de mai multe amânări.

”Din luna mai am făcut numeroase sesizări către administraţia publică locală şi am fost în audienţă la primar, solicitând amplasarea unei astfel de incinte. Au venit în teren topografi şi alţi funcţionari în repetate rânduri, însă lucrările au fost mereu amânate”, spune Pavel Maghiar vicepreşedinte al asociaţiei. Au fost şi neclarităţi legate de locul unde ar urma să fie amplasată, întrucât în imediata vecinătate, două parcele de teren au fost retrocedate către SC Electrica SA şi unor persoane fizice. Ulterior s-a pus problema distanţei faţă de canalul colector al apei menajere. Acum e disponibil un teren de aproximativ 12 metri pătraţi pentru amplasarea incintei protectoare.

„Este groaznic ce trăim locatarii blocurilor de aici. Pentru a arunca gunoiul suntem nevoiţi să călcăm prin noroaie, iar unii pentru a evita asta, îl aruncă de la distanţă, fără să nimerească întotdeauna, astfel că deşeurile rămân pe jos, într-o mizerie de nedescris. În plus, noaptea containerele sunt scotocite de homeleşi. Şi, pentru a evita o eventuală amendă, având în vedere că am fost avertizaţi de administraţia locală că suntem pasibili de sancţiuni dacă nu menţinem curăţenia în jurul containerelor, în fiecare dimineaţă lopătez gunoiul lăsat de alţii în jur”, ne povesteşte supărat Pavel Maghiar.

Săptămâna viitoare, promite municipalitatea

Ultimul răspuns emis de municipalitatea locală la o solicitare recentă făcută de asociaţie sună în felul următor: „amplasarea incintei cu patru containere pentru depozitarea resturilor menajere se va executa, în funcţie de temperaturile exterioare, în cursul lunii noiembrie”. Însă lucrările au fost amânate şi de această dată.

Contactată în această problemă, reprezentanta biroului de presă a Primăriei, Mirela Macra, a motivat că incinta nu a fost amplasată mai devreme, din cauza numărului de solicitări şi lucrări făcute în ultima perioadă. „Săptămâna viitoare se va betona zona în cauză, între timp va fi făcută comanda incintei, după care aceasta va fi amplasată”, spune Mirela Macra.

Conform reprezentantei municipalităţii, în Oradea au mai fost amplasate patru astfel de incinte: trei în Parcul Seleuş şi una în Cartierul Soarelui.

Mălina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !