Continuăm, la Parchet

36Comentarii
Continuăm, la Parchet
ORADEA – Centrul Regional de Supraveghere Ecologică (CRSE) a atacat în justiţie acordul de mediu dat de Agenţia de Protecţia Mediului Cluj pentru lucrarea celor de la Direcţia Ape Crişuri prin care se doreşte o aşa numită regularizare şi amenajare a malurilor Crişului Repede pe porţiunea cuprinsă între Podurile Dacia şi Ferdinand.

„Vineri dimineaţa am aflat că s-a eliberat acordul de mediu şi am depus o cerere de anulare a acestuia în justiţie. Aşteptăm răspunsul. Sper să fie în favoarea noatsră”, spune Mihai Togor, preşedintele CRSE.

CRSE a organizat ieri, o promenadă pe malurile Crişului Repede, cadru în care şi-a anunţat atât demersul în justiţie cât şi intenţia de a înmâna, azi după-amiază, diplome celor care au adoptat deja un copac din albia Crişului Repede.

 

Iarbă sau beton

Pentru a-şi susţine cauza, ecologiştii au scos presa la scurte plimbări pe malurile Crişului din aval şi din amonte de Podul Dacia, pe porţiunea nemodernizată respectiv pe o bucată din alea de beton de peste drum de Hotelul Dacia.

„E răcoros şi plăcut unde sunt copaci. Dacă sunt cartoane, e din cauza nefericiţilor care n-au unde dormi. Şi ei preferă această porţiune”, crede Togor, referindu-se la porţiunea nemodernizată. Faţă  de cealaltă, însă, nu prea găseşte cuvinte bune. „Apa bălteşte. S-au cheltuit inutil bani ba pentru plantarea de arbori şi pomi care n-au nimic în comun cu vegetaţia de mal. Ce treabă are tuia şi prunus cu vegetaţia de albie? Ca dovadă mare parte din ei au şi murit”, crede Togor, indicând puieţii înşiraţi în partea superioară a albiei. De altfel, nici florile plantate din ghivecele de beton de lângă apă nu se simt prea bine: majoritatea sunt mai uscate decât tutunul.

„Sunt bani cheltuiţi aiurea, risipiţi degraba, de la lucrarea de amenajare a albiei până la planătările ulterioare. Riscul de rupere a unui baraj din amonte nu există la cât sunt de supravegheate”, crede Togor.

Cristina Ghilea36Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor