Contracte cu nerezidenţii

Ioan Mihaiu
Ioan Mihaiu
Persoanele juridice române sunt obligate să înregistreze contractele cu firmele străine.

Potrivit Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, persoanelor juridice române, au obligaţia să înregistreze contractele încheiate cu persoanele juridice străine şi persoanele fizice nerezidente, care execută pe teritoriul României o serie de activităţi. Este vorba de prestări de servicii de natura lucrărilor de construcţii, de montaj, activităţi de supraveghere, activităţi de consultanţă, de asistenţă tehnica şi a oricăror alte activităţi care pot constitui sediu permanent în România. Nu fac obiectul ordinului contractele încheiate pentru activităţi desfăşurate în afara teritoriului României.

 

Înregistrare

 

„Înregistrarea contractelor se realizează numai prin depunerea «Declaraţiei de înregistrare a contractelor iniţiale/adiţionale (conexe) încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente». Declaraţia se depune în termen de 30 zile de la încheierea contractului, în cazul contractelor noi sau de la modificările intervenite în datele declarate iniţial”, a preiczat Ioan Mihaiu, directorul coordonator al DGFP Bihor.

Declaraţiile se depun la Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Oradea, cam. 4, pentru  persoane juridice române cu domiciliul fiscal în municipiulOradea şi la DGFP Bihor/Biroul Metodologie şi Asistenţa Contribuabili, Compartimentul evitarea dublei impuneri şi acorduri fiscale internaţionale, cam. 303, pentru persoane juridice române cu domiciliul fiscal în restul judeţului şi pentru contribuabilii mijlocii.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !