Contractul Corso, adjudecat

4Comentarii
Contractul Corso, adjudecat
În ciuda ofertei financiare mai mari cu 60 milioane de lei fata de unicul sau concurent, alianta între firma proaspatului pedist Gavrila Ghilea, Constructii Bihor SA si a lui Beniamin Rus, Selina SA, a câstigat licitatia pentru pavarea Corsoului oradean, pentru 3,9 miliarde lei.

Avantajul care le-a dat câstig de cauza este garantia oferita, de patru ani, fata de doi ani, cât a dat Construct Mod, unicul concurent la aceasta licitatie. Pavelele folosite provin de la CMC Carbunari, Baia Mare, si costa 1.640.000 lei/mp, spune Valentin Trifan, seful Biroului de Investitii din cadrul Directiei Patrimoniu.

Contractul urmeaza sa fie semnat dupa scurgerea termenului legal în care licitatia poate fi contestata. Termenul de executie, de cinci luni, va începe din momentul predarii amplasamentului, moment nedeterminat înca în timp, conform directorului tehnic, Dumitru Fildan. „Deocamdata, în 17 aprilie se va începe lucrul la alimentarea cu curent electric. Se va sparge din nou, dar nu foarte mult”, promite acesta.

Penalitati în contract

Contractul care va fi semnat prevede sanctiuni pentru nerespectarea termenelor si a calitatii, spune Valentin Trifan. „Daca dupa prima suta de metri calitatea nu este corespunzatoare, se reziliaza contractul si se executa garantia de calitate. Pentru eventualele întârzieri, penalizarea este de 0,5% din valoarea lucrarilor neexecutate la termen”, declara acesta.

Primarul Petru Filip a folosit ocazia conferintei de presa pentru a-si declara neamestecul în aceasta licitatie. „Licitatia nu m-a interesat absolut deloc, pe mine, ca presedinte al PD”, spune primarul.

Cristina Ghilea4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor